Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágr: Začátek jsme prospali kvůli třem dnům volna

Sport

  10:50
BUFFALO - Útočník Jaromír Jágr ocenil, jak hokejisté Philadelphie dokázali otočit zápas NHL na ledě Buffala. Flyers tam prohrávali už 0:3, stejně jako před pěti dny v Anaheimu, kde však nakonec také zvítězili.

Český hokejista Jaromír Jágr (uprostřed) se za Philadeplhii trefil i v zápase NHL proti Buffalu foto: ČTK

Zápas v Buffalu rozhodl proměněným samostatným únikem v prodloužení Claude Giroux, největší hvězda Flyers a nejproduktivnější hráč celé ligy. Jednu branku vítězů dal také Jágr, jenž střelou ukrytou mezi soupeřovými obránci nedal brankáři Millerovi šanci.

"Já věděl, že nás čeká nesmírně obtížné utkání. Měli jsme za sebou dva vyrovnané zápasy na západě, poté dlouhý let zpět k nám a najednou tři dny volna. To se na nás podepsalo v úvodních deseti minutách první třetiny, kdy jsme byli všude o krok později než soupeř," řekl novinářům po zápase devětatřicetiletý český hráč.

Až potom podle Jágra začala hra hostů nabírat na tempu. "Vrátili jsme se do zápasu, který jsme i přes nepříznivý stav dokázali otočit. Takový obrat nám opět přidá na sebevědomí," doplnil Jágr. Klíčovým momentem utkání byla podle něj Talbotova branka vteřinu před koncem první třetiny. Střelce gólu uvolnil další český útočník ve službách Flyers Jakub Voráček.

Giroux jako Lemieux? To není nadnesené přirovnaní

"My se druhou půlku třetiny dokázali vrátit do utkání. Bohužel jsme inkasovali dvě branky v rychlém sledu. Naštěstí Kuba tam skvěle zabojoval a připravil důležitou branku, jež nás společně s Rinaldovým pěstním soubojem nakopla v dalším dějství. Přeci jen je rozdíl dotahovat dvoubrankovou a tříbrankovou ztrátu," podotkl kladenský odchovanec.

Největší hvězdou utkání byl Giroux, jenž si připsal čtyři body a dostal se do čela kanadského bodování. "Já se budu opakovat, ale on je velkou budoucností soutěže. Už v přípravném kempu jsem viděl, že se jedná o výjimečného hráče, ale to, co předvádí v sezoně, je ještě daleko lepší," ocenil ho Jágr.

Podle něj Giroux jednoznačně patři mezi pět nejlepších hráčů ligy. "Moje předešlé srovnání jeho a Lemieuxe opravdu není nikterak nadnesené. On dělá celou svoji řadu o jeden až dva stupně lepší a já mám opravdu velké štěstí, že si s takovým hráčem mohu na sklonku své kariéry zahrát," prohlásil Jágr na adresu o 16 let mladšího spoluhráče.

Autor: