Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jágr zatím o budoucnosti nechce mluvit

Sport

  16:16
NEW YORK - Pro hokejového útočníka Jaromíra Jágra skončila sezona a bezprostředně po vyřazení New York Rangers musel odpovídat na otázky, zda porážka v prodloužení na ledě Pittsburghu ve druhém kole Stanleyova poháru zakončila jeho angažmá v newyorském klubu či v NHL vůbec.

Jágr se loučí s Hossou i letošním play-off. foto: ČTK

V první reakci kapitán Jezdců řekl televizní stanici NBC, že věří, že si ještě tak čtyři roky v NHL zahraje. Delší dobu se však také spekuluje i o jeho možném odchodu do Omsku.


V Rangers Jágrovi po sezoně každopádně končí smlouva a je prakticky jisté, že nebude automaticky prodloužena. Slavný kladenský útočník by musel získat Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, což je krajně nepravděpodobné.
"Jestli to byl můj poslední zápas? Nemyslím si, že bych měl s hokejem skončit. Stále cítím, že bych mohl ještě několik let někde hrát, pokud budu chtít na sobě pracovat," řekl šestatřicetiletý Jágr zámořským novinářům po zápase.


Jágr obléká dres Rangers od roku 2004, kdy byl do newyorského klubu vyměněn z Washingtonu. Capitals se také podíleli částečně na více než osmimilionovém platu českého hráče. V této sezoně se mu ale podle statistik tolik nedařilo, v základní části nasbíral "jen" 71 kanadských bodů a nepodařilo se mu naplnit první část podmínky pro automatické prodloužení kontraktu.


Nyní se tak podle všeho stane nechráněným volným hráčem a mohl by skončit v jiném klubu. Už se také objevila v médiích první jména jako Detroit či Carolina. Nicméně olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 se v minulosti nechal slyšet, že pokud bude pokračovat v NHL, pak jedině v Rangers. V souvislosti s dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru, který se stal
pětkrát nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, se ale v posledních týdnech hlasitě spekulovalo ohledně jeho odchodu z NHL. Velký zájem o jeho služby má bohatý Omsk, ze který odehrál část sezony při výluce kanadsko-americké soutěže v sezoně 2004/05.

Jágr však žádné rozhodnutí krátce po skončení posledního duelu sezony učinit nechtěl. "Potřebuji čas na rozmyšlenou. Potrvá to delší dobu. Nechystám se učinit rozhodnutí 30 minut po prohraném utkání," podotkl Jágr, který v minulých dnech se zástupci Avangardu jednal přímo v New Yorku. Jeden z hráčů ruského týmu se poté nechal slyšet, že vedení ruského klubu mužstvu oznámilo, že
kapitán New Yorku Rangers zahájí příští sezonu v sibiřském týmu. Samotný Jágr to ale nepotvrdil.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...