Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jágra v Moskvě obvinili z výtržnictví. Kvůli hromadné bitce na ledě

Sport

  15:54
MOSKVA - Moskevská prokuratura zahájila proti Jaromíru Jágrovi a dalším hráčům trestní řízení kvůli výtržnictví. Jágr se připletl do hromadné bitky během zápasu Omsku s Viťazem Čechov, ve které bylo zraněno celkem 13 hokejistů. Zápas museli rozhodčí ukončit už po čtyřech minutách hry.

Jaromír Jágr brání spoluhráče. foto: Reuters

O zahájení řízení dnes informoval server iDnes.cz. Oba týmy byly vedením Kontinentální ligy ihned po zápase potrestány pokutou a navíc jim nedohraný zápas byl počítán v jejich neprospěch.

Moskevský žalobce ale zhodnotil bitku jako projev výtržnictví a chce žalovat všechny zúčastněné hráče včetně Jágra. Podle žalobce hráči hrubě narušili veřejný pořádek.

V nejhorším a nepříliš reálném případě by hokejistům hrozil trest odnětí svobody a to až na dobu pěti let. Mnohem pravděpodobnější je však postih v podobě veřejně prospěšných prací, píše server iDnes.cz

K incidentu došlo 9. ledna. Hráči Viťazu, kteří jsou svým agresivním chováním známí, vyprovokovali rvačku již ve 4. minutě. Rozhodčí rozdali sedm trestů do konce zápasu, další úsek hry však trval pouhých sedm sekund a rvačky se rozhořely nanovo. Zápas byl ukončen pro nedostatečný počet hráčů, rozhodčí totiž nakonec udělili 600 trestných minut.

Potrestán byl i Jaromír Jágr, který dostal dva dvouminutové a dva desetiminutové tresty. Česká hvězda se však podle videa zveřejněného na webu youtube.com neprala.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.