Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Jágrovo Kladno na úvod sezony posílí Hlaváč

Sport

  10:50
KLADNO - S řadou nových hráčů zahájí ve středu přípravu na ledě hokejisté Kladna. Největší posilou pro třináctý tým uplynulého ročníku extraligy bude útočník Jan Hlaváč, který vypomůže středočeskému klubu v úvodu soutěže. Než zamíří dvojnásobný mistr světa na své stabilní angažmá ve švédském Linköpingu, měl by stihnout v dresu Kladna čtrnáct kol.

Kladno - Sparta (radost hokejistů Kladna) foto: ČTK

Čtyřiatřicetiletý Hlaváč podobným způsobem působil předloni v Liberci a loni na Spartě, protože ve Švédsku má v sezoně kvůli tamním daňovým zákonům uzavřenou jen šestiměsíční smlouvu. V Linköpingu hraje od roku 2008 a má za sebou angažmá v NHL v New Yorku Rangers, Philadelphii, Vancouveru, Carolině, Tampě Bay a Nashvillu či také ve švýcarské Ženevě. Dosud Hlaváč v české extralize působil právě jen v dresu Sparty a Liberce.

Kontrakt s Kladnem už také uzavřeli útočníci Milan Hluchý a Slovák Michal Lukáč. Hluchý je kladenským odchovancem a v roce 2007 odešel do Karlových Varů. V uplynulé sezoně za ně odehrál jen tři zápasy a nastupoval v prvoligovém Chomutově. Lukáč v uplynulých dvou sezonách hrál druhou nejvyšší švédskou soutěž za Örebro.

V jednání je Chábera
Další hokejisté se budou v přípravě pod vedením nového hlavního kouče Zdeňka Vojty a jeho asistentů Petra Tatíčka a Jiřího Kopeckého ucházet o smlouvy. Jedná se o gólmana Jana Cháberu (naposledy Olimpija Lublaň), obránce Davida Hájka (Slovan Bratislava) a útočníky Jana Rudovského, Jana Bessera (oba Beroun), Richarda Diviše, Marka Hovorku (oba Ústí nad Labem), Petra Kafku (Sparta), Michala Dragouna (Písek) a Tomáše Hornu (Chomutov).

V kontaktu s Kladnem byl i lotyšský obránce Maris Jass, který působil naposledy v Nižněkamsku v KHL, ale zatím není definitivně jasno, zda se do přípravy zapojí. Nový většinový vlastník klubu Jaromír Jágr mladší by měl navíc ze zámoří přivést několik obránců.

"Bude to forma kempu, kde zjistíme, kteří hráči si zaslouží smlouvu a budou pro klub přínosem. Těm smlouvu nabídneme," řekl oficiálním stránkám ředitel klubu Václav Bartoš. Kladno buduje kádr poté, co muselo v minulých týdnech řešit převod klubu na nový subjekt. Jágr mladší se stal sedmdesátiprocentním vlastníkem a město Kladno třicetiprocentním.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...