Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágrův Omsk na úvod prohrál

Sport

  22:44
MOSKVA - Jaromír Jágr si při svém soutěžním debutu v dresu Omsku připsal asistenci, jeho tým však vstoupil do Kontinentální hokejové ligy dnešní prohrou 2:4 v Kazani. Jágr v sedmé minutě přihrál na první gól zápasu Pavlu Rosovi, k dalším brankám však už jejich spolupráce nevedla.

Jágr na střídačce Omsku. foto: ČTK


Domácí vyrovnali v přesilovce při vyloučení dalšího českého hráče Omsku Jakuba Klepiše, který v druhé třetině putoval na trestnou lavici celkem třikrát. V polovině utkání naopak Kazaň přidala druhý gól v oslabení a na omské vyrovnání potom v závěrečné desetiminutovce odpověděl dvěma zásahy v početních výhodách Alexej Morozov.

Dalšími českými střelci dnes byli Ladislav Kohn z Nižněkamsku a Jan Marek z Magnitogorsku, který v utkání proti Petrohradu vyrovnal po nahrávce Karla Pilaře na 1:1. Domácí Magnitogorsk pak přidal ještě jeden gól a nejtěsnějším rozdílem vyhrál.

Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka z Dynama Moskva dvakrát dotáhli v Novosibirsku jednobrankovou ztrátu a nakonec v prodloužení zvítězili 3:2. Na rozhodující gól přihrál v 62. minutě Alexeji Kaljužnému český obránce Karel Rachůnek.

Výsledky:

Chabarovsk - Dinamo Riga 7:6 po sam. nájezdech (za hosty Novák 0+1), Novokuzněck - Dinamo Minsk 5:2 (za domácí Horáček 0+1, Hořava 0+1), Novosibirsk - Dynamo Moskva 2:3 v prodl. (za hosty Rachůnek 0+1), Čeljabinsk - Čerepovec 3:2, Magnitogorsk - Petrohrad 2:1 (za domácí Marek 1+0, Pilař 0+1), Togliatti - Voskresensk 5:4, Nižnij Novgorod - CSKA Moskva 2:3 (za domácí Brendl 0+1), Nižněkamsk - Barys Astana 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Kohn 1+0), Kazaň - Omsk 4:2 (za hosty Rosa 1+0, Jágr 0+1).


Autor: