Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Frustrovaný Jágr vyhlíží výměnu: Když zůstanu v Devils, trenér mě odsune

Sport

  13:04
NEWARK/PRAHA - Z Jaromíra Jágra je cítit skepse a rozladění. Sužují ho obavy, že i po konci přestupního termínu zůstane v New Jersey, což by prý pro něj byla zkáza. „Za předpokladu, že neuděláme play off, a ta šance je fakt malá, bych tu přestal hrát. Úplně. Je jasné, že by trenéři stavěli borce, kteří mají smlouvu na další rok. Hlavně mladé hráče.“

Jaromir Jagr (vlevo) z New Jersey a Jonathan Ericsson z Detroitu. foto: ČTK/AP

Uzávěrka přestupů v hokejové NHL je v pondělí v 15 hodin amerického času. A na Jágrovi je vidět, že je kvůli tomu každým dalším dnem nervóznější. Moc dobře totiž tuší, že by se tím mohl výrazně zkomplikovat jeho sen o dalším pokračování v nejslavnější hokejové lize.

Na oficiálních stránkách NHL se sice jeho jméno objevilo v souvislosti s tím, že by mohl nahradit v sestavě Chicaga zraněného lídra Patricka Kanea. Ve skutečnosti je to však je jen jedna z řady spekulací - často se hovoří také o zájmu dalším týmů.

Otázkou však zůstává, jak vážný ten zájem ve skutečnosti je. Nenahrává mu fakt, že česká 68 v New Jersey nebodovala už osm zápasů v kuse, nepříliš povzbudivě působí i jeho bilance v kolonce +/-, kde má záporné číslo 10.

Jaromír Jágr (vpravo) v souboji s Jevgenijem Malkinem.
Jágr zaznamenal gól a asistenci, pomohl týmu k výhře a sobě k posunu na páté...

Jistě, Jágr byl dlouho nejproduktivnějším hráčem Devils, jenže ani to už není pravda. Jednou z příčin je, že mu po odvolání trenéra Petera DeBoera noví vládci střídačky ztenčili čas na ledě. Slavný hráč na to ostatně sám poukázal v rozhovoru se zámořskými novináři, se kterými se po delší době pobavil.

„Věděl jsem, že se to stane. Vždycky to tak bývá, když se změní kouč. Není to poprvé, co se mi to stalo,“ postěžoval si Jágr s tím, že už není tolik využívaný ani na přesilovkách.

Z jeho následujících slov je patrné, jak celou situaci těžce nese: „Ať se zeptáte jakéhokoli hráče, který je zvyklý hodně hrát, jaké to je, když vám seberou čas na ledě, dostanete stejnou odpověď. Už to není ono, už nemůžete hrát svým stylem. Jste unavení, nemáte kontakt se hrou a ani nevíte, co s pukem.“

Jaký je Jágrův čas strávený na ledě v posledních pěti zápasech? Zas tak hrozné to není, posuďte sami: 15:55, 12:49, 12:13, 14:26, 17:08 minuty.

Kladenský patriot je ale očividně nespokojený, na druhou stranu tvrdí, že své rozladění nedal trenérům najevo. „Myslíte, že bych tím něco změnil? Já ne. Ale mám starosti, co se stane, když tu zůstanu a nedostaneme se do play off. Pak, myslím, nebudu hrát vůbec.“

ČTĚTE TAKÉ

Přitom je přesvědčený, že má mužstvu pořád co dát. „Už jsem podobné situace zažil, ale je pravda, že to možná nebylo až takové jako teď. Nějak to zvládnu, žádný problém. Pořád si věřím.“

Jágrovy frustrace jsou si vědomi i jeho spoluhráči. „Je jasný, že chce být na ledě víc. Hokej miluje a pořád odvádí dobré výkony,“ poznamenal obránce Marek Židlický.

Slavnému útočníkovi tak nezbývá než dál čekat, zda nepřijde vytoužený přesun do jiného klubu. Žádné indicie, že by něco takového mohlo nastat, však sám nemá. „Nevím. Nejsem si jistý. Nedokážu na to odpovědět.“ To jsou jeho odpovědi na toto téma.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!