Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Že by Jágr pobláznil Floridu? Jeho premiéru viděla poloprázdná aréna

Sport

  14:29
SUNRISE/PRAHA - Už když se do NHL vracel z Ruska, hovořil o tom, že by si chtěl zahrát za tým, kde hokejem žije celé město. Nejlépe kanadský. I proto se v souvislosti s Jágrovým odchodem z New Jersey skloňovaly tradiční bašty jako Montreal, Pittsburgh nebo Chicago.

Jaromír Jágr foto: ČTK

Jenže vše dopadlo přesně obráceně. I proto, že na vlastní výměnu do prosluněné Floridy neměl Jágr žádný vliv.

„Myslel jsem, že Lou (Lamoriello, boss Devils) přijde a řekne: Jsou tady nějaké nabídky, kam bys chtěl jít? Rozumím ovšem tomu, že tohle byla pro New Jersey tak dobrá nabídka, že Lou musel říct ano. Ani se mě nemusel ptát. Ale i tak to pro mě byl trochu šok,“ popisoval český veterán zákulisní okolnosti přestupu po vítězné premiéře za Panthers v sobotu večer.

Jaromír Jágr při premiérovém utkání v dresu Floridy Panthers.
Jaromír Jágr v dresu Floridy

Florida sice porazila Buffalo 5:3, to Jágra potěšilo, ale že by se mu podlomila kolena z euforického přivítání fanoušky...

Na premiéru nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL za jejich tým jich dorazilo pouhých 10 374, což je zhruba polovina z kapacity arény BankAtlanic Center.

Panthers - hlavní adepti na stěhování?

Florida se s nízkou návštěvností potýká dlouhodobě. I proto se o týmu Panthers hovoří jako o jednom z nejvážnějších adeptů na stěhování. Zájemců je dost - Seattle, Las Vegas, druhý tým v Torontu...

I v prosluněném městě Sunrise však dokáže hokej diváky strhnout. Jenže při dlouhodobě mizerných výsledcích se chodí spíše na atraktivní soupeře, než za každou cenu povzbuzovat domácí.

To dokazují i poslední dva zápasy. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu za posledních pět let Chicago přilákalo přes 17 tisíc diváků, zatímco Buffalo je úplně nejhorší tým z celé ligy. A s tím nic neudělal ani příchod Jágra.

Legenda se může dočkat adekvátní atmosféry už v neděli večer (23:00 SEČ), kdy do metropole, odkud se vyplouvá na Bahamy, přijede největší rival z nedaleké Tampy.

Šetřil si Jágr body až pro větší publikum?

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...