130 let

Jaromir Jagr (vlevo) z New Jersey a Jonathan Ericsson z Detroitu. | foto: ČTK/AP

Jágr doléčil příušnice. Případný trejd? Nechci se tím rozptylovat, uvedl

Sport
  •   11:36
NEW YORK/PRAHA - Také slavného útočníka Jaromíra Jágra dostihla v NHL epidemie příušnic. Ze zdravotních důvodů za pár dní 43letý hokejista vynechal tři zápasy. Díky pauze kvůli Utkání hvězd se stihl dát dohromady a v noci ze středy na čtvrtek už bude v sestavě New Jersey Devils proti Torontu.

„Já měl snad všechny nemoci v jednu chvíli dohromady,“ řekl Jágr zámořským novinářům. Původně byla důvodem absence nejproduktivnějšího hráče Devils chřipka. Tom Gulitti z deníku The Record však uvedl, že Jágr při nemoci pět dní nejedl a následně mu opuchla tvář, což jsou typické příznaky příušnic.

Tato choroba řádila v kanadsko-americké lize už na konci minulého roku. Příušnice prodělalo celkem šest hráčů Devils včetně Patrika Eliáše a nejspíš i Martina Havláta.

Jágr už je zdravý, kvůli nemoci musel odložit plánovanou cestu do Česka, kde chtěl zkontrolovat své Kladno. Na druhou stranu cesta přes oceán na otočku by byla náročná, i kdyby byl český útočník fit.

Jaromír Jagr (68) bojuje o puk proti hráčům Winnipeg Jets Markovi Scheifele...
Jaromír Jágr (68) soupeří o puk s Jordanem Eberle (14) z Edmonton Oilers.
Jágr a Tlustý patřili ke hvězdám zápasů, Hemský dal první gól.
Jevgenij Malkin, jehož zezadu atakuje český útočník Jaromír Jágr.

Jágr se teď konečně může soustředit na hokej, v NHL se dlouhodobě spekuluje o jeho výměně. „Nemám tušení, jaké se mnou mají plány. Nechci se tím nijak moc rozptylovat, v zásadě to jde kolem mě. Stejně to moc neovlivním. Prostě se teď budu snažit užít si každou chvíli na ledě a co nejvíc pomoci týmu,“ citoval zkušeného Čecha server northjersey.com.

Ačkoliv ve smlouvě nemá klauzuli o tom, že musí s výměnou do jiného klubu souhlasit, očekává, že z něj manažeři neudělají pouhé zboží. „Předpokládám, že pokud o mě bude mít někdo zájem, tak se mě nejprve zeptá na můj názor,“ prohlásil Jágr. „Když jsem šel takhle naposledy do Bostonu, dali mi čas o tom přemýšlet. Ani tehdy jsem nechtěl Dallas opustit, byl jsem tam spokojený.“

Spokojený je podle svých slov také v New Jersey, jenže by si tam pravděpodobně nezahrál play off.

Autor: