130 let

...Cenný kov však nepřivezl ani Hadamczikův nástupce Vladimír Růžička z mistrovství světa v běloruském Minsku... | foto: MAFRA - František Vlček.

Jágr potvrdil, že bude startovat na MS. Tým doplnil také obránce Kindl

Sport
  •   10:31aktualizováno  15:53
PRAHA - Útočník Jaromír Jágr se v Praze připojil k hokejové reprezentaci a kouči Vladimíru Růžičkovi potvrdil, že bude startovat na květnovém mistrovství světa v Minsku. Dvaačtyřicetiletá opora New Jersey se představí i na turnaji Oddset Hockey Games v závěru tohoto týdne ve Stockholmu.

Slavný kladenský odchovanec se ze zámoří vrátil domů v pondělí, kdy se také ozval Růžičkovi a sdělil mu, že se na úterním tréninku připojí k týmu. "Nepřekvapil mě, čekal jsem to. Znám Jardu. Vždy se dlouho neozve a pak zničehonic zavolá. Věřil jsem, že pokud bude zdravý a bude mít chuť, kterou většinou má, tak pojede. Jsem rádi, že se tak rozhodl," řekl Růžička novinářům.

Zároveň potvrdil, že Jágr ve středu odletí i na závěrečný turnaj seriálu Euro Hockey Tour do Švédska. "Určitě pojede a bude chtít hrát. Chce se rozehrát," uvedl Růžička a prozradil, že Jágr nastoupí v elitní formaci společně s Jiřím Hudlerem a Tomášem Rolinkem.

Jágr, Růžičkův spoluhráč na zlaté olympiádě v Naganu, se v Minsku může objevit na světovém šampionátu po dvouleté pauze. Loni hrál finále Stanleyova poháru a předloni druhé kolo play off s Philadelphií.

Před startem na únorových olympijských hrách v Soči tak oblékl reprezentační dres naposledy na světovém šampionátu v Bratislavě v roce 2011. V té době ještě působil v ruském Omsku v KHL.

Z velkých akcí už má dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem na kontě pět startů na olympijských hrách, osm na mistrovství světa, hrál také na Kanadském poháru v roce 1991 a na Světových pohárech v letech 1996 a 2004. Z olympiády má z roku 2006 bronz, ze světových šampionátů dvě zlata (2005 a 2010) a dva bronzy (1990 a 2011).

K týmu se připojil také Kindl, kouč pozval i Klepiše

"Kindl by měl dorazit, s tím jsem se spojil. S Romanem Polákem a Vláďou Sobotkou jsem mluvil, pokud projdou (prohlídkou). Všichni se zařadí až příští týden v úterý, dorazí snad v pondělí do republiky," řekl na srazu národního týmu v Praze trenér Vladimír Růžička.

"Do finále KHL už nezasáhnu, tak mi bylo umožněno, abych jel sem a necestoval zbytečně do Magnitogorsku," vysvětlil svoji nečekanou nominaci Klepiš.

Vedení Lva tvrdilo, že Klepiš není v sestavě kvůli zranění. Šikovný útočník se však cítil normálně a s rukou už problémy nemá. "Proto jsem Růžovu nabídku přivítal. Doufal jsem, že bych mohl jet. Byl jsem nadšený."

Autoři: Lidovky.cz, ČTK