Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Smutná zpráva z Kladna. Jaromíru Jágrovi zemřel v 82 letech otec

Jaromír Jágr starší na hokejovém galavečeru. (2003) foto: Pancer VáclavMAFRA

V 82 letech zemřel Jaromír Jágr starší, který přivedl syna Jaromíra k hokeji a jemuž před deseti lety předal do správy kladenský klub. Dlouhodobě se potýkal se zdravotními problémy. Informaci pro iDNES.cz potvrdil Lukáš Jůdl, tiskový mluvčí extraligových Rytířů.
  9:50aktualizováno  10:15

„Klub se k události nebude blíže vyjadřovat, rodina prosí o respektování soukromí,“ sdělil Jůdl.

Jágr starší býval aktivním hokejistou, od roku 1994 řídil hokejové Kladno, o dvacet let později jej klub uvedl do Síně slávy. V té době už tři roky šéfoval Rytířům mladší z Jaromírů.

„Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, tak mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, které jsem kdy udělal. Děkujeme za vše, tati,“ napsal na Instagram majitel kladenského celku, nejproduktivnější Evropan v historii NHL, majitel Stanley Cupu, olympijský vítěz i mistr světa.

Díky Jágrovi staršímu středočeský klub dodnes funguje. V devadesátých letech zajistil jeho záchranu, jinak by Kladno zřejmě zkrachovalo.

„Zůstal dobrou duší kladenského hokeje, která ho dlouhá léta držela nad vodou,“ píše o zesnulém patriotovi klubový web.

Jaromír Jágr starší byl ale také místopředsedou představenstva kladenské stavební firmy Energie, která zmanipulovala dvousetmilionovou zakázku v Lánské oboře. Miloši Balákovi, šéfovi Lesní správy, udělil letos na jaře Krajský soud v Praze tříletý nepodmíněný trest.

Balák zvýhodnil při přípravě a zadání veřejné zakázky manažera firmy Energie - stavební a báňská (ESB) Libora Tkadlece. Tkadlec za to dostal podmíněný trest na dva a půl roku a pokutu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!