Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Snad nás Jágr přivede do země zaslíbené, doufá majitel Floridy

Sport

  10:59
FLORIDA/PRAHA - Zatímco pro mnohé fanoušky ta zpráva mohla znít rozpačitě, generální manažer hokejové Floridy Dale Tallon nešetří nadšením: „Pro náš klub je to skvělý krok.“ Od příchodu Jaromíra Jágra si tu hodně slibují. „Chceme vítězit, to je náš cíl. A tohle je další krok,“ věří Tallon v přínos českého veterána.

Jaromír Jágr v dresu New Jersey Devils. foto: ČTK/AP

Právě generální manažer Tallon je spolu s vlastníkem klubu Vincentem J. Violou klíčovou postavou v přesunu Jaromíra Jágra z Devils k Panthers.

Tallon vše popsal zámořským médiím následovně: když se dozvěděl, že v New Jersey nejsou ze situace okolo čísla 68 zrovna „šťastní“, vytočil číslo tamního bosse Loua Lamoriella. „Udělal jsem si přes noc takový malý brainstorming, zavolal Louovi, zeptal se na možnosti, finance a tak,“ líčí Tallon.

Agent Svoboda: Jágr bude pro Floridu dýchat

"Věřím, že tam bude hrát hokej, který ho bude bavit. Zaslouží si to. Dnešní hráči v 25 letech nejsou schopni se přestěhovat, nelíbí se jim to. Jarda je v tomhle absolutní profesionál. Začne hned dýchat pro Floridu," řekl hráčův agent Petr Svoboda.

Někteří zámořští experti spekulují, zda se 43letý český útočník nestane jenom součástí další výměny, protože Florida na tom brzy může být v tabulce podobně jako New Jersey. Do pondělí ještě pár dnů zbývá. "Nevěřím tomu. Když se podívám, kolik toho Florida za Jardu poskytla, dává mi to silnou záruku, že ho velice silně chtějí a potřebují," tvrdí Svoboda.

Svoboda si myslí, že jeho hráč pomůže Panthers do bojů o Stanley Cup.

Pak přišla důležitá fáze - souhlas vlastníka Violy.

„Když jsme zjistili, že my i New Jersey můžeme mít zájem, dostal jsem od Vinnieho svolení v jednáních pokračovat. A posunuli jsme se zase dál,“ dodal Tallon. „Mluvili jsme spolu ráno, odpoledne i večer. A udělali přestup. Řekl bych, že pro oba týmy je to hodně dobrá věc.“

Tallon v sobě nezapře hokejového pragmatika - mluví o tom, že přestupový trh určily už úvodní trejdy tohoto týdne. „S tím se musíte umět vyrovnat,“ naznačil, že vývoj jinde zvýšil zájem Floridy o Jágra. Podle Tallona mělo stejné úmysly dalších šest klubů NHL!

„Pak musíte zaplatit, když chcete získat někoho speciálního. Byli jsme ochotní to udělat,“ dodal generální manažer Panthers.

Florida mocně touží dostat se do play-off. Jágr, jenž si tolik stěžoval na malou vytíženost v New Jersey, by se měl stát jednou z klíčových postav. A není vyloučené, že si ho v klubu nechají.

On sám touží pokračovat v zámořské kariéře také v příští sezoně. V červenci se může stát nechráněným volným hráčem a bude si moct vybírat z nabídek jiných manažerů. „Klidně půjdu někam i na zkoušku,“ vyjádřil se Jágr před časem s tím, že věří v úspěch. Možná si k mladému zámořskému celku a svým nadřízeným najde vřelý vztah a zůstane tam.

Na Floridě se už prodává Jágrův dres

„Našemu mladému týmu Jágr přináší příležitost, jak vyhrát pár příštích zápasů, udělat nějakou dobrou šňůru,“ uvedl Tallon. „Máme v kádru hodně nadějných kluků, tak jsme se mohli vzdát nějakých voleb na draftu. Jaromír to v sobě hokejově pořád má. Je vzrušující ho sledovat na ledě.“

Ale na slunnou Floridu nepřichází jen proto, aby se jím fanoušci kochali. „Jsme ti, co nakupují. Chceme vítězit a získávat trofeje. Dáváme dohromady jednotlivé kousky skládačky, jdeme krok po kroku. Doufáme, že Jaromír dovede náš tým do země zaslíbené,“ vyhlásil Tallon.

A to by výhledově nemělo znamenat nic menšího než oslavy zisku Stanley Cupu... Je to reálné?

Jaromír Jágr, na snímku při utkání proti Ottawě, sice o víkendu nezazářil, ale...
Jaromír Jágr dává svůj 715. gól v NHL
Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...