Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Slováci byli lepší, přiznal Jágr. Výkon týmu ho nepřesvědčil

Sport

  22:53
MINSK (Od našeho zpravodaje) - V závěru se postaral o vyrovnání, díky kterému Česko nakonec zvítězilo, přesto se moc spokojeně netvářil. Byl to totiž Jaromír Jágr, který v zápase udělal několik chyb. Po jedné z nich Slováci dokonce vstřelili gól. "Moc vysokou laťku jsme si nedali, můžeme se akorát zlepšovat," pravila po utkání slavná 68.

Čeští reprezentanti zleva Tomáš Hertl a Jaromír Jágr. foto: ČTK

Zaskočili vás Slováci?
Hráli daleko líp, než jsem čekal. Pan Vůjtek říkal, že mají sestavu ze zoufalství, ale to se trochu spletl. Všichni výborně bruslili a překvapilo mě, jak jsou silní v rozích. Měli jsme ohromný problém se prosadit jeden na jednoho. Slováci byli velicí, obratní a hlavně silní.

O to větší musí být úleva, že jste zápas zvládli, že?
Měli jsme hodně střel, ale žádné vyložené šance. Slováci byli lepší, mám takový pocit, že měli víc ze hry.

Přitom začátek utkání byl povedený a měli jste velkou převahu.
To bylo i díky přesilovkám. Ve druhé třetině jsme udělali pár chyb, které soupeř využil. Pak vsadili všechno na obranu, a my toho dokázali nakonec využít.

Je příjemné, že se tým nakonec sebral a utkání otočil?
Je to asi jediná pozitivní věc zápasu. No, možná ne jediná, ale je tam hodně prostoru, abychom se zlepšovali. Na druhou stranu nesmíme zapomenout, že pro spoustu hráčů to byl první zápas na velkém hřišti. A někteří nastoupili i po dvou měsících zranění. Navíc jsme neměli vůbec šanci si spolu zahrát, takže nejsme sehraní. Doufejme, že se to bude zlepšovat zápas od zápasu.

Jak jste spokojený sám se sebou?
První třetina nic moc, hrál jsem první zápas za měsíc. Na začátku jsme toho měl plný koule, jak se říká. Pak jsem se do toho dostával. Neříkám, že bych hrál dobře, to vůbec ne. Ale nebyl jsem zase tolik unavený.

Udělal vám radost gól v závěru?
My jsme Slováky v závěru tlačili a bylo velice těžké se prosadit jeden na jednoho. Němec to udělal výborně, já si počkal na ten moment: zabrzdil jsem, že jedu pryč, ale pak jsem vystartoval a on mě přesně v ten daný moment našel, což bylo výborný.

Roman Červenka (vlevo) a Jaromír Jágr na tréninku.

Měl jste štěstí, puk se odrazil do sítě od tyčky.
Víš co, to je docela prudká přihrávka a jel jsem proti ní. Není jednoduchý ji trefit.

Co říkáte na zranění Romana Poláka?
To je obrovská škoda. Je to jeden z našich klíčových obránců tím, jak hraje silově, tvrdě a jak umí rozehrát. Nedá se nic dělat a zatím nemám tušení, co s ním bude.

Jak se vám líbila atmosféra na stadionu?
Mám takový pocit, že tu bylo víc Slováků než Čechů. Asi to mají blíž. Mají levnější letenky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!