Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jaroslav Bednář: Hlavu si příliš nelámu. Nabídek jsou mraky

Sport

  2:00
PRAHA - Ještě před týdnem se těšil, že je vše na dobré cestě – upíše se Hradci Králové, který bude hrát KHL... Nic takového. "I já tomu v posledních dnech už přestal věřit," přiznal sám hokejista Jaroslav Bednář (33). Případná hradecká posila, která má nabídek spoustu, ale stejně čekala až do poslední chvíle na Lev.

Jaroslav Bednář. foto: ČTK

Byla ta nejistota pro vás hodně stresující?
A víte, že já to ani nějak extra neprožíval? Pro mě se vlastně nic nemění, nabídek mám pořád mraky. Ano, Hradec byl pro mě nejschůdnější, zůstal bych doma, ale takový je život. Holt budu muset jinam.

Kam? Co je pro vás prioritní?
Především rodina, protože přítelkyně je těhotná. Já nechci nikam daleko hlavně kvůli ní. Rád bych ještě zůstal v Rusku, jenže záleží kde. Někam na Sibiř se určitě nepoženu.

A co tedy zájemci o vás? Jsou s ohledem na vývoj Hradce Králové dosud trpěliví?
Jsou a jsem za to moc rád. Vím, že se můžu o ty nabídky opřít.

Tak řekněte, které to jsou.
Něco je tam z KHL, ze Švédska a Švýcarska, něco tam je i z Česka. Ale přesný počet klubů vám neřeknu, já to ani sám nevím.

Jak často bylo s vámi v kontaktu vedení Hradce Králové?
Volal jsem si s Otou Janeckým (generální manažer klubu – pozn. red.) obden, víte, my se známe ještě z působení ve Finsku. Já bych to zabalil už dřív, kdyby tam nepůsobil on. Ale pořád jsem ještě držel, i když vím, že kvůli tomu natahování už o hodně hráčů přišli.

Jaroslav Bednář s přítelkyní Lucií Hadašovou.

Takže jste do poslední chvíle věřil, že byste za hradecký Lev mohl KHL hrát?
Abych se přiznal, tak už moc ne. I když já těch informací zase moc neměl... Bylo to jako na houpačce, ještě před týdnem jsem skoro slavil, že se domluvíme.

Chápete rozhodnutí českého hokejového svazu, na němž celé snažení klubu ztroskotalo?
Ne! Pro mě to jsou nepochopitelné důvody. Tihle kluci v Hradci se snažili zpopularizovat v Česku hokej, copak tu fanoušci můžou vidět víc než hvězdy jako Morozov, Jašin, Fedorov nebo Jarda Jágr? Přitom jsem se něco doslechl o tom, že vedení svazu mělo mít dříve jednání s panem Medveděvem (Alexander Medveděv, prezident KHL – pozn. red.), kde mu údajně slíbili, že nebudou dělat problémy.

Přesto měli mít konečné slovo Rusové...
Jako že by ignorovali verdikt našeho svazu? Ale přesně na tomhle vyhořel už ve Švédsku AIK Stockholm. Takže bylo jasné, že v případě Hradce tu povede stejná cesta.

Mimochodem, co říkáte na početný exodus Čechů do KHL?
Já jsem rád, protože loni o Čechy nebyl moc zájem. Teď tu máte příklad toho, jak stoupnete po titulu mistrů světa, když hrajete dobře.

Vy jste v tom vítězném výběru také mohl teoreticky být. Už jste to s odstupem času strávil?
Ale mě neštve, že jsem se do něj nedostal. Spíše mě zaráží to, že se pak dočtu, že mám něco s nohou, přitom já jsem byl v pořádku.

Jaroslav Bednář. 

Proto spolu vy a trenér Vladimír Růžička nemluvíte?
Respektuju jeho rozhodnutí, ale neumí jednat na rovinu. Jestli mi dva roky vykládá, že se mnou počítá do nároďáku, že uvažoval i nad olympiádou, a pak mi svoje rozhodnutí neřekne ani do očí... Navíc ze mě dělal v přípravném kempu blbce tři neděle. Mohl to říct hned.

Je možné, že byste ještě někdy přijal nabídku vrátit se do Slavie?
Ale já na ni dokonce čekal. Jenže on za mnou asi zavřel dveře.

Proč? Dříve jste bývali kamarádi. Kde se podle vás ten váš vzájemný vztah zlomil?
Na to se zeptejte jeho, já nikomu nic neudělal. Když jsem ze Slavie loni odcházel, povídal jsem, že rád zůstanu rok nebo dva venku. Asi reagoval podle toho.

Jak věříte brankáři Dominiku Haškovi, který ve svých 45 letech přestoupil do Spartaku Moskva?
On je stále dost kvalitní gólman. A Spartak jeden z předních klubů KHL. Uvidíte, chytne se tam.

Už dva týdny v kuse absolvuje tréninkovou přípravu. Jste oproti němu napřed?
Já jezdím už dva měsíce na kole. Chytlo mě, kamarád se tomu věnoval závodně, tak mi vysvětluje různou techniku. Baví mě, když vidím pokrok. A roste mi svalová hmota.

Kolik najedete za den?
Tak 60 až 80 kilometrů. Už mám oblíbené trasy, zaměřuju se hlavně na kopce. Do toho posilovna, dvakrát týdně trénuju na ledě v Letňanech. Volno si dávám o víkendu.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!