Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sparta vyřešila rébus s brankáři: ze Slovanu Bratislava přichází Janus

Sport

  15:33
PRAHA - Hokejisty Sparty posílí slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus, který dosud chytal za Slovan Bratislava v Kontinentální lize. V kádru Pražanů nahradí pětadvacetiletý gólman krajana Rastislava Staňu, pro kterého ze zdravotních důvodů sezona předčasně skončila.

Hokejový brankář Jaroslav Janus. foto: ČTK

Janus vytvoří brankářskou trojici s Filipem Novotným a Janem Lukášem. „Rasťa tvořil jako zkušený brankář trojici s našimi talentovanými gólmany Novotným a Lukášem. Nyní přichází Jaro Janus, abychom měli před vrcholem sezony kompletní složení tří brankářů,“ uvedl sportovní manažer Patrik Martinec na klubovém webu.

Účastník posledních dvou světových šampionátů Janus se k třetímu týmu extraligové tabulky připojí v sobotu. Momentálně je se Slovanem v Helsinkách, kde bratislavský tým dnes hraje.

Klhůfek opouští Slavii, bude hrát za Znojmo

Útočník Pavel Klhůfek odchází ze Slavie do Znojma a bude tak ve zbytku sezony hrát mezinárodní ligu EBEL. Pražané třiadvacetiletého hráče přednedávnem poslali do prvoligového Havlíčkova Brodu, teď se stěhuje do kádru Orlů.

"Hledali jsme středního útočníka, který je bruslařsky i technicky velmi zdatný a zároveň odolný v osobních soubojích. Tyto atributy by Pavel měl splňovat," uvedl znojemský sportovní manažer Rostislav Dočekal na klubovém webu. Klhůfkův příchod také zvýší konkurenci na pozici centrů v aktuálně pátém týmu EBEL.

„Jsem nadšený, že o mě Sparta projevila zájem a vše se podařilo dotáhnout k úspěšné dohodě,“ uvedl Janus, který považuje Spartu za nejslavnější český klub s velkou tradicí. „Pro mě bude čest chytat za takový klub a cítím velkou motivaci a výzvu pomoci Spartě k úspěchu v dobře rozjeté sezoně,“ dodal Janus.

Prešovský rodák působil v letech 2007 až 2012 v zámoří. Nejprve v juniorské soutěži, poté se neúspěšně snažil prosadit do kádru Tampy, která jej draftovala v roce 2009.

Před třemi lety se vrátil do Evropy a podepsal smlouvu se Slovanem. V aktuální sezoně se mu příliš nedařilo. Zasáhl do 25 zápasů s úspěšností 89,1 procenta a 3,01 inkasovanými góly na zápas. Šest duelů s jeho pomocí Slovan vyhrál.

Janus je druhý hráč, kterého Spartě tento týden ze Slovanu získala. V úterý Pražané angažovali útočníka Michala Vondrku. Oba by za Spartu mohli poprvé nastoupit v nedělním zápase na ledě Slavie.

Autoři: ,