Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jedna ostuda nestačila, IIHF hodlá opět rozjet hokejovou Ligu mistrů

Sport

  18:47
PRAHA/CURYCH - Vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF) dnes oznámilo, že má v plánu v příští sezoně obnovit Ligu mistrů. Záměr federace před týdnem schválila její rada. V sezoně 2011/12 by mělo soutěž stejně jako v dalších dvou letech hrát šestnáct týmů, mezi kterými by měli být i dva čeští zástupci.

Slavia v Lize mistrů uspěla. foto: ČTK

IIHF projekt Ligy mistrů pozastavilo v loňském roce po celkem úspěšném prvním ročníku. Oficiálním důvodem byla ekonomická krize. Nyní by se soutěž měla rozjet znovu. Podle dnes zveřejněných plánů by ji měli hrát dva zástupci z České republiky, Finska, Německa, Ruska, Slovenska, Švédska, Švýcarska, vítěz Kontinentálního poháru v roce 2011 a šampion z roku 2009 Curych Lions.

Jednotlivé národní ligy bude zastupovat mistr a vítěz základní části. Týmy by měly být rozděleny do čtyř čtyřčlenných skupin, ze kterých dále postoupí vítězové a celky na druhých místech. Následovat bude čtvrtfinále, semifinále a finále. Celkem by se mělo odehrát 62 zápasů. Finálové duely se mají uskutečnit 18. a 25. ledna 2012.

Mezinárodní federace zároveň oznámila, že je připravena poskytnout klubům, které měly startovat ve zrušeném ročníku 2009/10, finanční kompenzaci. Za předpokladu, že ukončí své právní kroky vůči IIHF. Náhradu za zrušený ročník požadovaly i české kluby.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...