Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sázka na Kanea vyšla. Chicago porazilo Anaheim a vynutilo si sedmý zápas

Sport

  7:06
CHICAGO - Hokejisté Chicaga odvrátili mečbol Anaheimu a domácí výhrou 5:2 vyrovnali stav finálové série Západní konference NHL na 3:3. Klíčový náskok si Blackhawks vypracovali v rozmezí 29. až 33. minuty, kdy bezbrankový stav zlomili třemi góly. V sestavě poražených nastoupil Jiří Sekáč jako jediný český hráč v zápase.

Chicago se raduje z výhry nad Anaheimem. foto: AP

Trenéru Chicaga Joelu Quennevillemu se vyplatila změnu v úvodní formaci, do které posunul Patricka Kanea. Její další člen Brandon Saad vstřelil po rychlém úniku otevřel skóre zápasu, Kane po hezké individuální akci zvyšoval na 3:0. Mezitím se trefil do poloodkryté branky i Marián Hossa po skvělém pasu Keitha Duncana, jenž si připsal asistenci u prvních tří zásahů týmu.

Gólové chvíle Anaheimu přišly na přelomu druhé a třetí třetiny. Nejdříve se tečí prosadil v přesilové hře Patrick Maroon a po něm propálil od modré čáry Clayton Stoner vše, co mu stálo v cestě do branky. Další drama ale nepřipustil Andrew Shaw. Domácí útočník dvěma brankami podtrhl výhru Chicaga, které si tím vynutilo rozhodující sedmý zápas.

Semifinále play off NHL:

Západní konference - 6. zápas: Chicago - Anaheim 5:2 (stav série 3:3)

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!