Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hunkes porovnává: Pražský Lev je lepší než ten z Popradu

Sport

  21:16
PRAHA - Byl u zrodu Lva. Obránce Jiří Hunkes odehrál minulou sezonu KHL ve slovenském Popradu. Nyní klub s šelmou ve znaku našel útočiště v Praze a myslí na play off, které si loni Hunkes nezahrál. Je však přesvědčený, že současný klub je kvalitnější.

Lev Praha (Jiří Hunkes) foto: www.levpraha.cz

Jak byste porovnal pražský Lev a ten popradský?
Co se hráčského kádru týče, tak nyní je kvalitnější. Jsou tu lepší a zkušenější hráči z české i slovenské reprezentace a NHL.

S Popradem jste do play off nepostoupili, jaké jsou vaše cíle teď?
Určitě účast ve vyřazovacích bojích, tým na to má. V něm už pak většinou nevyhrává nejlepší a nejbohatší tým, může se stát cokoliv. Budeme se snažit dostat co nejdál. Momentálně ale hledíme hlavně na to, abychom dobře vstoupili do sezony.

Co Popradu chybělo, aby neskončil už po základní části?
Tým asi nebyl kvalitní. My ale o play off bojovali, pak ale začali odcházet někteří hráči kvůli financím. Poté už bylo těžké sbírat body. Museli bychom mužstvo udržet, abychom zjistili, jestli jsme na postup měli či ne. Možná by se nám to povedlo.

Anketa

Je hokejový klub Lev Praha z KHL pro české fanoušky atraktivní?

Ano 987
Ne 1511

Jaké zkušenosti jste si ze sezony odnesl? I v Praze se skládal nový kádr.
Je důležité vybudovat dobrou partu, uspět při startu soutěže... Těch aspektů je ale mnohem víc.

Jak je těžké vytvořit správnou náladu v novém kolektivu?
V obou týmech byly výborné party, v tom nebyl jediný problém. Ani v Popradu ani teď. Mezi českými a slovenskými hráči se všichni víceméně známe a ti, co přišli ze zahraničí, mezi nás zapadli výborně. Na ledě i mimo něj je sranda a každý s každým si má co říct.

Je rozdíl v chodu klubů a zázemí?
V Praze je vše na vyšší úrovni. Máme novou a krásnou šatnu, byli jsme na několika soustředěních a je vidět, že klub je na tom finančně lépe, než ten co byl na Slovensku. Všechno funguje na profesionální úrovni.

Probíraným tématem je zájem fanoušků. Ten jste si v Popradu celkem získali, že?
Myslím, že ano. Téměř na každý zápas bylo vyprodáno (kapacita přibližně 4 tisíce míst - pozn. red.), vzali nás za své a měli nás rádi. O to se budeme snažit i v Praze, i když to asi bude těžší. Těch lákadel je tu hodně. Chceme ale hrát dobrý hokej a sbírat úspěšné výsledky. Klub bude určitě lákat marketingovými akcemi a věřím, že lidé si cestu na stadion najdou. Může být pro ně atraktivní, když budeme vítězit na mezinárodním poli.

Vše i KHL

Když jste hráli za slovenský tým v KHL, cítil jste z mužstva určitou rivalitu proti ruským týmům? I návrat k "federálnímu" derby, kterým budou zápasy mezi Lvem a Slovanem Bratislava, mohou být zajímavé.   
Velká rivalita stále existuje. V soutěži jsou vesměs týmy z Ruska. A zápas se Slovanem bude také prestižní utkání, už se na něj těšíme.

Život v Praze je ale lákavější než v Popradu, že?
Musím uznat, že mně se na Slovensku líbilo. Byl tam klid, krásné prostředí a mohli jsme se soustředit jen na hokej. V Praze jsem však blíž k domovu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!