130 let
Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | foto: Reuters

Jsi ještě pomalejší než já, k nám zapadneš. Jágr láká parťáka z NHL do Kladna

Sport
  •   12:00
PRAHA - Hokejista Scott Hartnell po minulé sezoně v NHL ukončil kariéru a v noci na pátek mu vedení klubu Philadelphia Flyers připravilo rozlučku. Na bývalého parťáka si vzpomněl i Jaromír Jágr a poslal mu video s výzvou: „Hledám k sobě do lajny někoho pomalejšího, než jsem já. Ty bys zapadl.“

VIDEO: Crosby zastínil Ovečkina. Řídil výhru Pittsburghu ve Washingtonu

Šlo pouze o vtip? Nebo se za narážkou na stáří a ztrátu rychlosti skrývá vážná nabídka?

Hartnell určitě nezapomněl na sezonu 2011/12, kdy společně s Jágrem a Claudem Girouxem utvořil nebezpečnou lajnu Philadelphie. Nastřílel tehdy 37 gólů a prožil bodově nejúspěšnější sezonu (67) v NHL.

„Abych byl upřímný, já pořád hokej hraju a hledám k sobě do lajny někoho, kdo bude pomalejší než já. A vím, že ty bys perfektně zapadl,“ říká Jágr ve videu.

36letý Hartnell ukončil kariéru po minulé sezoně, v noci na pátek se s fanoušky rozloučil před utkáním mezi Philadelphií a Nashvillem, za který odehrál 517 zápasů.

A i slavnostní buly dokázal ozvláštnit. Uzavřel totiž sázku s Girouxem a Romanem Josim (kapitán Nashvillu), že kdo z nich vhazování vyhraje, dostane od Hartnella sto dolarů. O něco bohatší odešel Giroux.

Dohromady Hartnell během kariéry v NHL nasbíral v 1 249 utkáních 707 bodů. V říjnu umístil na Twitter text na rozloučenou, kde mimo jiné psal: 

„Každý malý kluk z malého města napříč Kanadou sní o zápasech v NHL. Měl jsem dost štěstí, abych jich sehrál 1 249.“

A vzpomněl i na agenty. „Užíval jsem si naše telefonáty, jen abychom se zasmáli. I hovory, kdy jsem potřeboval kopnout do zadku. Děkuju za pomoc během přechodu z hokeje do normálního života.“

Podaří se Jágrovi přes agenty Hartnella znovu „nakopnout“ a zlanařit do kádru Rytířů z Kladna? Spíš zůstane u úsměvné historky. Jakkoliv je představa jedné lajny s Jágrem, Tomáše Plekancem a Hartnellem zajímavá.

Autor: