130 let
Robert Reichel na lavičce klubu HC Benzina Litvínov

Robert Reichel na lavičce klubu HC Benzina Litvínov | foto: ČTK

Doporučujeme

Úplatkářský skandál v hokeji? Svaz odložil kvůli udání zápas juniorů

Sport
  •   20:55
LITVÍNOV/PRAHA - V mládežnickém hokeji se schyluje k pořádnému skandálu. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) kvůli pokusu o ovlivnění výsledku na poslední chvíli odložil zápas 3. kola juniorské extraligy mezi Litvínovem a Českými Budějovicemi. Zatím není jisté, zda byl za celou kauzou, kterou už řeší i policie, sázkařský motiv.

Generální manažer HC Litvínov Robert Kysela

„Jste první, kdo mi to říká. Byl jsem dnes celý den na cestě s agentama a o celé kauze zatím nic nevím.“

„V pátek odpoledne jsme obdrželi oznámení, že jeden z hráčů HC Litvínov byl kontaktován hráčem HC Motor České Budějovice se záměrem ovlivnit výsledek utkání. S největší pravděpodobností to nesouviselo se sázkami,“ sdělil serveru Lidovky.cz mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund. „Promiňte, ale víc se k celé záležitosti zatím nemohu před zahájením vyšetřování vyjadřovat. Nemáme dost informací, je to příliš čerstvé,“ dodal.

Podle informací serveru Lidovky.cz se mělo jednat o českobudějovického hráče, které se nevešel do sestavy utkání v Litvínově. „Jsme rádi, že se utkání odložilo, protože klučina, kterého oslovil českobudějovický hráč, je úplně rozhozený. S něčím podobným jsem se v hokeji v životě nesetkal. Je špatné, že sázkové kanceláře mají v nabídce zápasy juniorů. Někteří kluci sází, bohužel mají možnost sázet i na sebe,“ reagoval asistent trenéra litvínovské juniorky Roberta Reichela Jaroslav Hübl starší.

Motor slibuje pomoc při vyšetřování

Jihočeský klub se od případu distancoval. „Hokejový klub Motor České Budějovice se jednoznačně distancuje od jakéhokoli jednání proti duchu zákona nebo fair play. Pokud by bylo podobné chování zjištěno u našeho hráče, okamžitě by přestal být členem klubu HC Motor České Budějovice,“ napsal klub v prohlášení.

Prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek:

„V tuto chvíli shromažďujeme informace. Pro nás je to mimořádně nepříjemná zpráva a nechceme věřit, že se k něčemu takovému mohl náš hráč snížit. Víme jméno hráče, který měl ten pokus učinit, ale zatím neznáme další okolnosti.“

„Věříme, že vše bude detailně prošetřeno. Náš klub bude této snaze maximálně nápomocen a pokud by se jakékoli obvinění potvrdilo, budeme na to nekompromisně reagovat. Okamžitě byla svolána mimořádná správní rada spolku provozující českobudějovickou mládež, která se ve spolupráci s managementem A týmu bude situací detailně zabývat,“ doplnili ve společné tiskové zprávě prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek a generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Autoři: Martin Křížek, Tomáš Vrábel