Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Justin Bieber hokejistou? Zpěvákovi nabídli smlouvu

Sport

  16:46
PRAHA - Mikrofon v jeho rukou možná brzy nahradí hokejka. Populární zpěvák Justin Bieber obdržel seriózní nabídku na místo v hokejovém celku Bakersfield Condors z nižší zámořské soutěže ECHL.

Idol dívek Justin Bieber po předání cen MTV Awards v Belfastu foto: Reuters

"Máme pro něj připravenou amatérskou smlouvu na nadcházející sezonu 2012/2013," potvrdil informaci na týmovém webu amerického družstva hlavní trenér Matt O’Dette.

Případné angažmá idolu teenagerů funkcionář klubu spojuje jen se sportovními důvody: "Viděl jsem ho na videu hrát a nadchnul mě. Velmi zřídka najdete hokejistu s takovou kombinací schopností a bojovnosti," řekl.

PSALI JSME

"Má šikovné ruce, je to výborný bruslař a svým zničujícím zápěstím je schopný překonávat i gólmany z NHL," popisoval O’Dette hlavní Bieberovy přednosti. "Navíc by mohl být velice platný v samostatných nájezdech."

Trénoval s Torontem

Osmnáctiletá popová hvězda, která si zatrénovala se slavným Torontem Maple Leafs z NHL, má prý zacelit vzniklou mezeru v sestavě. "Sháněli jsme pravorukého střelce, což Justin je," dodal O’Dette.

Kanaďan Bieber je velkým fanouškem hokeje a často navštěvuje zápasy NHL. Na poli populární hudby se proslavil hity "Baby" nebo "Boyfriend". V roce 2011 byl nominován na cenu Grammy za nejlepší popové album a jako objev roku.