130 let
Fotograf Fred Zwicky zveřejnil snímek na svém Twitteru.

Fotograf Fred Zwicky zveřejnil snímek na svém Twitteru. | foto: Twitter - Fred Zwicky

VIDEO: Hokejistovi prořízl protihráč stehno, duel předčasně skončil

Sport
  •   15:44
PEORIA/PRAHA - Pádil za kotoučem do rohu kluziště, u hrazení se ale nešťastně srazil s protihráčem a bylo zle. Američan Justin Cseter se ihned chytl za nohu, ze které začala crčet krev. O brusli soupeře si prořízl stehno, utkání zámořské hokejové ligy SPHL se po děsivém incidentu nedohrálo.

Byl to okamžik, kdy si i největší tvrďáci zakrývali oči. Cseter ležel na zádech, vedle něj zaklekla parta zdravotníků a snažila se zastavit mohutné krvácení. O chvíli později už Američan opouštěl ledové kolbiště na nosítkách. Mával divákům a potichu šeptal: „Budu v pořádku.“

Měl štěstí, lékaři mu v nemocnici ošklivou ránu zašili a brzy propustili hokejistu do domácího léčení. Cseter by dokonce mohl zanedlouho naskočit zpět do zápasového rytmu, prořízlý sval se začal hojit překvapivě rychle.

Pomohla mu i přiložená hůl, kterou zdravotníci přímo v hale zafixovali poraněné místo. „Justin komunikoval, lékaři ho udržovali při vědomí a on jim dokonce vyprávěl vtipy,“ řekl brankář soupeřova týmu.

„Později se ptal na hodně věcí. Chtěl také vědět, jak k celému incidentu došlo,“ pokračoval.

Duel mezi Peorií a Huntsvillem se každopádně nedohrál. Prezident ligy Jim Combs nařídil jeho přerušení. „Bylo to správné rozhodnutí. Neumím si představit, že bychom museli nahnat hráče zpět na led,“ ulevil si domácí trenér.

Autor: lso
Témata: YouTube