Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

K České televizi v hokeji přibyde placená O2 TV. O extraligové přenosy se podělí

Sport

  12:09
PRAHA - Přenosy z hokejové extraligy bude od příští sezony nově vysílat také placený kanál O2 TV Sport, který uzavřel pětiletou smlouvu se společností BPA sport marketing.

Ilustrační foto foto: Radek Petrášek, ČTK

Zůstanou zároveň i v České televizi, která uzavřela rovněž smlouvu do konce sezony 2022/23 a nadále bude mít práva na zápasy české reprezentace, Euro Hockey Tour a všechna mistrovství světa.

O2 TV bude mít právo první volby v základní části extraligy na přenosy ve středu, v pátek a v sobotu, ČT v úterý a v neděli. Pro kluby znamená vstup dalšího vysílatele nárůst příjmů. „Týmy díky O2 TV získají více financí, které mohou investovat do rozvoje klubů, do mládeže či do aktivit pro fanoušky. Chceme se podílet na zlepšení celkového hokejového produktu,“ uvedl na tiskové konferenci výkonný ředitel stanice O2 TV Sport Marek Kindernay.

Česká televize vysílala dosud v základní části vedle úterý a neděle také zápasy v pátek. „Vysílací práva máme nejen na následujících pět sezon Tipsport extraligy, ale také na veškerá utkání českého reprezentačního týmu, včetně všech světových šampionátů. A to i pro mistrovství hráčů do osmnácti a dvaceti let,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel České televize Petr Dvořák. V extraligovém play off si ČT bude právo první volby střídat s O2 TV.

Plzeň vs. Brno, druhé semifinále extraligy. Hosté slaví jeden z gólů v plzeňské...
Majitel Plzně Martin Straka.

Od roku 2015 vlastní O2 TV také práva na fotbalovou Ligu mistrů, kterou spolu s ní vysílá Česká televize. Od příští sezony však televizní diváci uvidí zápasy Ligy mistrů minimálně na další tři ročníky pouze na placené O2 TV.

Průměrná sledovanost základní části hokejové extraligy na ČT byla 84.000 diváků. V play off podle mluvčí ČT Karolíny Blinkové vzrostla zatím na 153.000 a zřejmě dál poroste, protože zatímco předkolo vidělo 118.000 diváků, semifinále už 181.000.

O2 TV má v současnosti 237.000 předplatitelů, celkem má 275.000 aktivních set top boxů. Rekord ve sledovanosti drží podzimní fotbalové derby Slavia - Sparta, které vidělo 239.000 diváků. Jarní derby mělo okolo 200.000 diváků, sledovanost zápasů Ligy mistrů se pohybuje okolo 100.000 diváků.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...