Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kaberle se stěhuje z Kanady do Brna. Bude hrát extraligu za Kometu

Sport

  10:07
Brno - Brněnská Kometa chce i v příští sezoně patřit k nejsilnějším celkům hokejové extraligy. Tým, který povede trenér Alois Hadamczik, si kvůli tomu si pořídil posilu zvučného jména: zkušeného obránce Tomáše Kaberleho.

Tomáš Kaberle foto: MAFRA - Michal Šula

Kaberle pochází ze slavné kladenské hokejové rodiny a je odchovancem místního klubu Poldi. Právě tam začínal s extraligou, v roce 1998 odtud odcházel do NHL, při výluce v sezoně 2004/05 tu odehrál celou sezonu a působil tu i po návratu ze zámoří.

Jenže Kladno před rokem spadlo do 1. ligy a Kaberle si od hokeje dal pauzu. Odpočíval v Torontu, kde žil s kanadskou partnerkou.

„Teď se s celou rodinou přestěhuju sem do Brna,“ oznámil na pondělní tiskové konferenci v hale Rondo.

Slavný veterán podepsal v pondělí s Kometou roční smlouvu. Míří tak za Aloisem Hadamczikem, který má s celou hokejovou rodinou (kromě Tomáše Kaberleho se proslavili i jeho otec František a starší bratr František) velmi dobré vztahy.

„Myslím si, že jméno Kaberle nemusím představovat. Jsem moc rád, že se do Komety podařilo přivést tak zkušeného beka,“ prohlásil Hadamczik, jenž se nedávno stal novým hlavním trenérem brněnského celku. „Věřím, že Tomáš bude vůdčí postavou kabiny a že týmu dodá zkušenosti.“

Kaberle odehrál v NHL 984 zápasů za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal. S Bruins získal v roce 2011 Stanley Cup. V reprezentaci má zlato ze šampionátu ve Vídni 2005 a pod Hadamczikem získal bronz na olympiádě v Turíně 2006.

Kometa, klub s největší podporou hokejových fanoušků v Česku, patří v extralize v posledních letech k nejsilnějším týmům. V roce 2012 a 2014 hrála finále, letos vypadla v semifinále s pozdějším mistrem Litvínovem.

„V play-off chyběl krůček,“ uvedl Kaberle. „Věřím, že v příští sezoně se to podaří.“ 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!