Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kadlec: Bohužel. Neuhlídali jsme plzeňské přesilovky

Sport

  22:41
PLZEŇ - Obránce Slavie Petr Kadlec nezastíral zklamání z prohraného třetího semifinále 2:4 v Plzni. Ačkoliv působí jako flegmatik, seřval jednoho z kustodů.

Dominik Furch foto: MAFRA - Ladislav Němec

Bylo krátce po třetím semifinále, v němž Pražané prohráli 2:4 a Kadlec odpovídal novinářům na otázky. Jenže od kabin ho rušil příliš hlučný a příliš veselý člen realizačního týmu. A Kadlec vypěnil. Bylo znát, jak moc ho štve, že jeho tým prohrává v sérii 1:2 na zápasy.

Nejvíc vás asi mrzí dva inkasované góly v závěru první třetiny. Bylo těžké se o přestávce zkoncentrovat a bojovat o výsledek?

Tohle by se nemělo stávat, abychom dostali gól vteřinu před koncem třetiny. Zvlášť když jsme se mohli připravit na buly. Byl to blbej gól, ale i tak jsme si řekli, že do toho musíme jít. Bylo už jedno, jestli prohrajete 0:2 nebo 0:5.

Petr Kadlec.

Přitom to vypadalo, že třetinu uhrajete na 0:0. Byla ta situace o to nepříjemnější?
Bohužel jsme neuhlídali jejich přesilovky, které mají sehrané. V Plzni je o trochu větší hřiště a mají šikovné hráče: jak v útoku, tak v obraně. Nesmíme být vylučovaní, dneska jsme byli hodněkrát. Přesilovky rozhodly, dostali jsme v nich dva góly. A proti takovému mužstvu se pak stav 0:3 těžko otáčí.

Vy jste přesto v závěru dokázali snížit na 2:3. Je to povzbuzující?
Ani ne. Mně to je jedno. Ono je možná lepší prohrát 0:7, protože pak by Plzeň byla nahoře a my zase dole a začali bychom hrát trochu jinak. Povzbuzující je to, že dokážeme dát konečně nějakýho góla. A že si dokážeme vytvořit tlak. Ale výsledek je jedno. Zápas skončil a další den se hraje úplně nový.

Říkal jste, že musíte začít hrát jinak. Co se dá změnit během rozehrané série?
Když jsme prohrávali o tři góly, tak bylo najednou vidět, že jsme do toho šli po hlavě. Najednou napadáme a vytváříme si tlak. Měli jsme i šance, dali jsme góly... Neříkám, že jsme mohli vyhrát, ale najednou si vytváříme tlak, což je důležité. To jsme v první třetině vůbec nedokázali. Neměli jsme žádné šance a vlastně jsme jenom čekali, jestli nám dá Plzeň gól, nebo jestli to Furch vychytá. A pak ještě navíc uděláme takové chyby.

Bylo znát, že Plzeň hraje jinak než v Praze? Že je odvážnější?
Já bych neřekl, že hráli jinak. Myslím, že hráli stejně jako u nás. Oni oba zápasy hráli dobře, nic nemění. My to musíme změnit. Musíme být trošku důraznější.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.