Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ostuda na MS. Kanadský kapitán si po debaklu od Ruska odmítl sundat při hymně helmu. ‚Tohle není chování muže‘

Kanadský kapitán Barrett Hayton. foto: ČTK

OSTRAVA - Hned dvojnásobnou ostudou pro kanadské hokejisty skončilo sobotní večerní utkání proti Rusku na juniorském mistrovství světa v Ostravě. Po debaklu 0:6 kapitán Barrett Hayton nesundal při ruské hymně helmu a pořádně tak naštval hráče sborné.
  11:15

Rusové deklasovali kanadské juniory 6:0, v české skupině tak všechny týmy mají po třech bodech

Kapitán Grigorij Denisenko se hned snažil zjednat nápravu u rozhodčích, řada hráčů poté Haytonovi nepodala ruku. Devatenáctiletý útočník Arizony se za své chování v noci omluvil stejně jako kanadská federace.

„Tohle není chování muže ani hokejisty,“ zlobil se ruský obránce Jegor Zamula. 

„Kanaďané se nás báli. Během chvíle jsme měli zápas pod kontrolou a oni odešli. Tohle nebyli Kanaďani,“ rýpnul si bek působící v Calgary Hitmen do soupeře.

Kanaďané si připsali prohru s nejvyšším rozdílem v historii juniorských šampionátů.

Hayton se za své chování ještě v noci oficiálně omluvil. 

„Mrzí mě, že jsme si během ruské hymny nesundal helmu, omlouvám se ruskému týmu i fanouškům. Přemýšlel jsem, jak bychom se měli ze zápasu vzpamatovat. Rusové odehráli skvělý zápas a nechtěl jsem znevážit jejich vítězství,“ uvedl Hayton. 

„Svému týmu i všem Kanaďanům dlužím lepší chování,“ dodala pětka loňského draftu, která si letos připsala 14 startů v NHL.

Chování svého kapitána následně odsoudila i kanadská federace v oficiálním prohlášení. 

„Máme obrovský respekt k Ruské hokejové federaci, jejím hráčům, trenérům, managementu a fanouškům. Od našich sportovců očekáváme, že budou projevovat stejný respekt. Omlouváme se všem za tento incident,“ uvedli představitelé Hockey Canada.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč