Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Koukal: Na finále nemyslím, jsem vyždímaný

Sport

  23:00
LIBEREC - Hokejisté Pardubic věří, že se do třetice potvrdí, že poté, co v semifinále play off extraligy porazí Liberec, získají mistrovský titul. V letech 2005 i 2010 toto pravidlo platilo, zda se naplní i letos, se ukáže po historicky prvním souboji ve vyřazovacích bojích s Kometou Brno.

Pardubice (Koukal a Starý) foto: ČTK

"Fakt to tak bylo?" divil se kapitán Východočechů Petr Koukal. "To je dobré, doufám, že to bude fungovat i letos," smál se centr elitní formace po výhře v šestém zápase semifinále na ledě Liberce.

Pardubice na rozdíl od čtvrtfinále proti Vítkovicím po jasné výhře v pátém duelu tentokrát v následném souboji vysoko neprohrály, ale naopak uspěly.

"Podařilo se nám tam dotlačit nějaké góly. Po dvou třetinách byl stav 3:0, ale v závěru jsme si to zbytečně zkomplikovali. Naštěstí se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce," oddechl si Koukal.

Liberec v závěru základní hrací doby dokázal snížit z 0:3 na 2:3. Pak ale při power play inkasoval počtvrté a sezona pro něj skončila. "Oni dneska sice neměli tolik šancí, ale měli skvělý pohyb. Soupeř čekal na naše chyby, hned v prvním střídání měli obrovský tlak. Trochu nám taky přálo štěstí, že dali ty góly až na konci. Kdybychom inkasovali ještě další branku, mohlo by to dopadnout všelijak," uvedl Koukal.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Pardubický kapitán stejně jako brankář Liberce Marek Pinc označil za klíčový zápas série čtvrtý duel. "Odehráli jsme ho výborně. Za stavu 1:2 v sérii jsme dokázali srovnat, kdybychom to utkání ztratili, otáčelo by se to už hodně těžko. Pak jsme navázali výborným domácím výkonem, kdy jsme soupeře přestříleli," zhodnotil Koukal celou sérii.

Východočechy nyní čeká ve finále největší překvapení play off Kometa. Nad posledním soupeřem v cestě za titulem ale Koukal přemýšlet zatím nechce. "Osobně na finále nemyslím, jsem úplně vyždímaný a těším se, až to trochu oslavíme," řekl. Přiznal ale, že některé zápasy Brna v televizi viděl. "A hráli výborně. Dokázali porazit Spartu i Plzeň, tedy obrovsky kvalitní týmy. Je to těžký soupeř, venku prohrál jenom jeden zápas. Musíme se na ně připravit. Teď ale máme pár dní volna, na finále začnu myslet od pátku," dodal Koukal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!