Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Naštvaný Koukal z Pardubic: Takhle se finále nehraje

Sport

  14:35
PARDUBICE - Hokejisté Pardubic sice v úterý mocným finišem od nepříznivého stavu 2:6 ve druhém finále extraligy proti Kometě Brno sahali po vyrovnání a naději na druhou výhru v sérii, ale po porážce 5:6 byli ke svému výkonu hodně kritičtí. Spousta inkasovaných gólů po individuálních chybách a mezerách v defenzivě rozladila i kapitána Petra Koukala.

Pardubice - Kometa Brno (Koukal a Vašíček) foto: ČTK

Devětadvacetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 měl po zápase proslov kabině. "Říkal jsme něco k tomu, že takhle se finále nehraje," řekl Koukal novinářům. Kometa totiž přehrávala Pardubice i v úvodním utkání, v němž prohrála 4:5 po samostatných nájezdech. Další nepřesvědčivý výkon už na výhru nestačil. "Byli jsme všude o krok déle. Musíme se na to připravit, abychom to uhráli v Brně," doplnil.

Podle Koukala si musí hráči více pomoci v defenzivě. "Je tam vždycky hráč sám před bránou. Je to asi přemotivovanost. Jeden propadne, druhý to chce zachránit a uvolní svého hráče. Chodíme za nimi za bránu, odtamtud přitom góly dát nemůžou," prohlásil Koukal. "Růža (Martin Růžička) by se mohl v bráně rozkrájet. Z deseti gólů, které jsme dostali, je tam osmkrát borec sám."

Kouč Zdeněk Venera podobně jako ve Zlíně a Karlových Varech i Brně zavedl úspěšný herní systém, s kterým Kometa už vyzrála v play off na favority Spartu i Plzeň. "Je to stejný styl, s jakým hrál Zlín. Možná, že jsou teď ještě zataženější, ale nese jim to ovoce. My se na to musíme připravit, já mám něco v hlavě, ale to si musíme rozebrat v kabině," doplnil Koukal.

Ke zvýšení důrazu, který by si ve hře Pardubičtí přáli, se prý ani nemohli dostat. "Je to jedno s druhým. Když jsme u každého puku pozdě, tak nemůžeme být důrazní, protože by to byl faul," prohlásil Koukal.

Pardubice jsou ve stejné situaci jako v předchozích sériích ve čtvrtfinále s Vítkovicemi a v semifinále s Libercem. Po úvodních dvou domácích zápasech pocestují na led soupeře za stavu 1:1 na utkání.

"Když podržíme pátý domácí zápas, máme tři utkání v Brně, abychom jeden vyhráli a jeli domů na sedmý," kalkuloval Koukal. V souboji s Vítkovicemi rozhodl až sedmý duel, s Libercem slavili Východočeši po šestém utkání na severu Čech.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...