Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Hokejová Sparta přišla o kapitána. Rolinek chce být blíž rodině

Sport

  16:10aktualizováno  16:19
PRAHA - Z hokejové Sparty odchází dosavadní kapitán Tomáš Rolinek. Mistr světa z roku 2010, kde rovněž hrál s „céčkem“ na hrudi, se rozhodl neprodloužit smlouvu. Pětatřicetiletý centr chce být kvůli rodině blíž domovu.

Kapitán Sparty Tomáš Rolinek. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

„Moc mě to mrzí, jelikož ve Spartě jsem byl po všech stránkách maximálně spokojený,“ uvedl Rolinek na webu Sparty, za kterou nastupoval dvě sezony. V obou ročnících s pražským týmem vypadl v semifinále play off extraligy.

Co bude s O2 arenou bez Slavie? Sparta má silnou vyjednávací pozici

„Po sportovní a finanční stránce nemám důvod ve Spartě nepokračovat. Řešil jsem nabídku na prodloužení, která mi vyhovovala. Ale rozhodl jsem se ukončit angažmá ve Spartě s ohledem na rodinu, která je u mě na prvním místě. Chci být častěji s manželkou a svými třemi dětmi,“ řekl útočník, který má ve sbírce kompletní sadu medailí z MS (2006 - stříbro, 2011 - bronz).

Rolinek by se mohl vrátit do týmu Pardubic, za který hrál naposledy v ročníku 2012/13 poté, co skončil v KHL. Před více než čtyřletým působením v Magnitogorsku a Ufě s Pardubicemi vybojoval extraligový titul v roce 2005 a dvě stříbra.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!