Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Karlovarští si splnili sen o titulu

Sport

  19:50aktualizováno  20:26
KARLOVY VARY - Hokejisté Karlových Varů získali poprvé v historii extraligový titul. Na domácím ledě dnes porazili Slavii Praha 4:3, přestože už v jedenácté minutě prohrávali s obhájcem titulu 0:3, a finále vyhráli 4:2 na zápasy.

Radost nových mistrů. foto: ČTK

O rozhodující gól se v 53. minutě postaral Lukáš Pech. V celé sérii Západočeši zvítězili 4:2 a oplatili soupeři porážku z loňského finále.

Karlovy Vary triumfem zajistily postup do hlavní části Ligy mistrů, v níž se představí jako vítěz základní části i Slavia. Pražané však budou muset do předkola. Slávisté se v druhém duelu, v kterém jim hrozil konec série, museli obejít bez zraněného brankáře Nerudy. Chytal junior Furch a na střídačce byl připraven Suchan, jenž naposledy nastoupil v soutěžním utkání 13. února.

Příčiny núspěchu viděl slávsitický kouč Růžička především v domácích zápasech: "Vyhrát doma jen jednou je strašně málo."

Od vstupu do extraligy trvalo hokejistům Karlových Varů celých deset sezon, než překonali bránu play off, která pro ně byla dlouho nedobytná. Uplynuly další dva roky a Západočeši jsou poprvé v historii českými šampiony.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:3 (0:3, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Melenovský (Milan Procházka, Skladaný), 34. Skladaný (Pech), 47. Němec (Kumstát, Sailer), 53. Pech (Dej) - 7. D. Hruška (Beránek, Kolařík), 9. Červenka (V. Růžička ml., Kadlec), 11. Beránek (Bednář). Rozhodčí: Homola, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7.  Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4450 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!