Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kempný si přivodil vážné zranění. Po operaci achillovy šlachy je jeho start v příštím ročníku NHL nejistý

9. Michal Kempný - Do nejlépe bodující české desítky NHL se propracovala i dvojice obránců. Jedním z nich je navrátilec po dlouhém zranění Michal Kempný. V dresu Capitals zaznamenal v 16 duelech 11 bodů. Vyčnívá především v asistencích, těch má na kontě už 8. foto: ČTK

Brno - Jeden z nejlepších českých hokejových obránců současné NHL Michal Kempný utrpěl vážné zranění achillovy šlachy během přípravy v Česku a již úspěšně podstoupil operaci. I tak se však absence odhaduje na šest až osm měsíců, což při předpokládaném startu dalšího ročníku po Novém roce znamená vynechání téměř celé sezony.
  15:07

Klub Washington Capitals o nepříjemné situaci informoval během úvodního kola draftu 2020. 30letý rodák z Hodonína má na zdravotní potíže obrovskou smůlu. V poslední době totiž jde už o druhé vážnější zranění.

Na začátku roku 2019 totiž podstoupil operaci stehenního svalu, což mu značně znepříjemnilo přípravu na nedávno skončenou sezonu 2019/2020. Nakonec ale zvládl odehrát 58 zápasů koronavirovou pandemií zkrácené základní části a pomohl týmu kapitána Alexe Ovečkina osmnácti kanadskými body (3+15). Po restartu soutěže přidal v play off dalších pět duelů s jednou asistencí.

Obránce Michal Kempný přispěl v pátečním utkání NHL jednou asistencí k výhře...
Český obránce Michal Kempný během zápasu s Floridou

Souběžně s informací o zdravotním stavu Kempného klub zveřejnil také podpis nové smlouvy s obráncem Brendenem Dillonem. Únorová posila po výměně ze San Jose si za následující čtyři sezony v hlavním městě USA vydělá celkově 15,6 milionu dolarů.

„Vím, jak těžce Kemper pracoval, aby se dostal z toho předchozího zranění stehna. Je to strašně, strašně nešťastné, že jej znova potkalo takto závažné zranění,“ řekl Dillon, jenž bude společně s Johnem Carlsonem a Dmitrijem Orlovem patřit mezi nejvytěžovanější beky v klubu. Český reprezentant Radko Gudas bude od pátku 9. října volným nechráněným hráčem a zřejmě Washington vymění za novou adresu.

Autor: