Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Klepiš musí trénovat. V reprezentaci ho nahradí Orsava

Sport

  11:13
PRAHA - Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik byl nucen udělat změnu v nominaci na nadcházející turnaj Channel One Cup. Místo Jakuba Klepiše z moskevského Dynama byl do mužstva zařazen jiný útočník Jakub Orsava z Třince. Informoval o tom manažer týmu Jan Černý.

Karjala Cup: Rusko - Česko (zleva: Alexei Kaygorodov a Jakub Klepiš) foto: ČTK

Klepiš se Hadamczikovi sám omluvil, zraněný ale není. "Má problémy v klubu. Nechtěli ho uvolnit, protože chtějí během přestávky hodně potrénovat, a má jisté obavy, co by bylo, kdyby odjel. Je ale dobré, že mi to na rovinu vysvětlil," řekl Hadamczik. "Je to určitě lepší, než si nalhávat nějaké výmluvy," ocenil kouč Klepišův přístup.

Dvacetiletý Orsava, který si odbyl premiéru v reprezentačním seniorském výběru v listopadu na turnaji Karjala, původně figuroval v Hadamczikových plánech i pro Channel One Cup, měl však potíže s cestovním pasem. Ten už má potřebné náležitosti v pořádku.

"Je to mladý kluk, který v extralize dosahuje dobrých výsledků, hráč s dobrým bruslením. Byl s námi už minulý turnaj a nyní mu chci dát příležitost znovu. Chceme, aby se postupně čím dál více sžíval s týmem a byl jeho součástí," vysvětlil Hadamczik.

Autoři: ,