Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Klepiš vyčkává a sní o NHL. I když s nikým v kontaktu není

Sport

  11:21
PRAHA - Už na jaře se mu ozvali z Anaheimu a dali mu najevo, že by se po letech mohl vrátit do NHL. Jakub Klepiš té představě podlehl natolik, že jí podřídil úplně všechno. Přitom dodnes marně čeká na konkrétní nabídku, ba co víc: ze zámoří nemá žádné zprávy, že by se záležitost měla v nejbližší době vyřešit.

Lev Praha (Jakub Klepiš) foto: ČTK

"Dá se říct, že moje budoucnost je nejistá. Pořád akorát trénuju a čekám," říká mistr světa z roku 2010 a také nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč Lva Praha uplynulé sezony.

Někteří volí jistotu nezdaněných milionů dolarů z Ruska, jiní zase jdou za svým snem. Klepiš měl přitom na stole po sezoně několik štědrých nabídek z KHL. Jenže jeho láká prestiž zámoří, kde kdysi neměl tolik štěstí.

Doufá, že v 29 letech bude konečně moct ukázat, co v něm je. Že na to má. Že se před lety ve Washingtonu spletli, když mu nedali větší prostor.

O svých schopnostech dlouhodobě přesvědčuje v Evropě, kde patří mezi nejlepší české útočníky. A cítí, že tuhle příležitost musí chytit za pačesy. Je totiž asi poslední v kariéře.

Anaheim ho zlákal především tím, že mu slíbil jednocestný kontrakt, díky kterému by měl mnohem větší šanci prorazit. Jenže od té doby se toho příliš nezměnilo. "Budu upřímný - nic konkrétního z Ameriky nevím," nezastírá Klepiš.

Je to divné. Soupisky mužstev v NHL se pomalu zaplňují, postupem času volných míst neustále ubývá. "Samozřejmě není příjemné, že pořád nic nevím. Každý hokejista by chtěl mít jasno co nejdřív. Ale já doufám, že to vyjde. A když ne, tak se budu dívat jinde," vykládá forvard klidným hlasem.

Nervozita na něm není poznat, ačkoli nemá žádné informace. Dokladem jeho touhy je fakt, že i přes nejistotu neřeší záložní varianty pro případ, že by to v zámoří nevyšlo.

I agent je bez práce

"Ani agentovi jsem neříkal, aby mi něco sháněl. Nechávám to a budu čekat do poslední chvíle, až se vyjádří z Ameriky. Teprve potom začnu řešit něco jiného," tvrdí Klepiš, jenž naznačil, že by nakonec mohl skončit třeba ve Slavii, kde hokejově vyrostl a s níž vybojoval dva tituly.

Ostatně na stadionu v Edenu byl k vidění i minulý týden při přípravném zápase domácích se Slovanem Bratislava. Zatím to však nic neznamená. "Byl jsem se jenom podívat na hokej, protože tam mám pořád hodně kamarádů," usmívá se.

Mezitím se Klepiš dál individuálně připravuje. "Pořád jenom na suchu, na led ještě nechodím. Nikdy jsem to nedělal, ale když vyjde NHL, tak mám v plánu vyrazit před přípravnými kempy do Montrealu, kam jezdí i spousta českých kluků."

Autor: