Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

AKTUÁLNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE 75. MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI!
14:04
Finsko
Když vítězí Finsko, bratři Saku a Mikko Koivu jsou u toho
10:29
Finsko
VIDEO: Jak slavili finští hokejisté zlato? Sotva stáli na nohou
20:09
Slovensko
Bývalá hvězda NHL Peter Bondra končí ve funkci generálního manažera slovenské hokejové reprezentace, která neuspěla na domácím mistrovství světa, kde nepostoupila do čtvrtfinále. Někdejší kanonýr působil u národního týmu od roku 2007, kdy ukončil hráčskou kariéru. "Dohodu o spolupráci se svazem jsem prodlužoval vždy na jeden rok. Ta nynější vyprší koncem května a neplánuju pokračovat ve funkci generálního manažera slovenské reprezentace v příští sezoně," citovala dnes Bondru slovenská média.
18:16
Přicestoval do dějiště šampionátu jako spasitel ruské reprezentace. Alexander Ovečkin posílil sbornou v průběhu osmifinále. V průběhu MS si ale za pět zápasů nepřipsal ani bod. Navíc svěřenci trenéra Bykova opustili Slovensko bez medaile. Dalším překvapením byl neúspěch Slovenského výběru, který nepostoupil ani do čtvrtfinále. VÍCE ZDE!
16:00
Zajímavost
TIME OUT LN. Ať zvedne ruku Čech, který necítil po včerejším vítězném boji o bronz na mistrovství světa s hokejisty Ruska kromě radosti také obrovskou satisfakci. Satisfakci za zápas osmifinálové skupiny, v němž Jágr a spol. také vyhráli, ale museli trpět devastační zákroky Jevgenije Arťuchina. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
14:33
Finsko
Desetitisíce lidí po celém Finsku slavily v karnevalové atmosféře zisk hokejového titulu mistrů světa, který byl teprve druhým v historii. Finové ho navíc vybojovali po vysoké finálové výhře 6:1 nad velkým rivalem Švédskem a o to více si fanoušci oslav užívali až do dnešních ranních hodin. Oblíbenou kratochvílí slavících fanoušků v centru Helsinek nebo Tampere byl podle finských médií skok a následná koupel ve fontáně. Nechyběla ani troubící auta, což se sice nesetkalo s pochopením všech okolo bydlících rezidentů, ale policie prokázala cit pro danou situaci vzkazem, že "lidé, jimž to vadí, musejí být trpěliví, neboť něco takového se nestává často". CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
13:19
Zajímavost
Boj o třetí místo na mistrovství světa v hokeji sledovalo v televizi téměř dvakrát více lidí než večerní finále. Nedělní vítězství Čechů nad ruským týmem (7:4) vidělo 1,602 milionu lidí, což je nový rekord stanice ČT4. Zápas o titul, v němž Finové porazili Švédsko 6:1, sledovalo v průměru 819.000 dospělých diváků. ČTK to sdělil mluvčí České televize Ladislav Šticha. Z hlediska počtu diváků byl nedělní duel o bronz druhým nejsledovanějším zápasem českého týmu na turnaji. Největší zájem byl o utkání základní skupiny, ve kterém se Češi střetli s Finskem: to sledovalo 1,655 milionu dospělých diváků. Tento přenos ovšem výjimečně vysílal program ČT1, protože na ČT4 v tutéž dobu šlo semifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Schalke 04.
12:00
Zajímavost
BLOG REDAKTORA LIDOVÝCH NOVIN. Venku už druhý den v kuse pokračuje vytrvalý déšť – a já do toho v Bratislavě bojuji teď s horečkou… Konec hokejového šampionátu nemohl být načasován lépe. Z dějiště píši svůj poslední zápisník, v němž se už nebudu podílet o netradiční zážitky. Ale u celkového dojmu odsud zůstanu. CELÝ BLOG ČTĚTE ZDE!
10:16
Zajímavost
Ještě ani neutichl oslavný řev po zisku bronzových medailí a už je tu první zpráva o dalším angažmá nejlepšího útočníka právě skončeného 75. mistrovství světa na Slovensku - Jaromíra Jágra. I přes silné vábení ze zámořské NHL by podle informací deníku Sport měla hvězdná osmašedesátka zamířit na další sezonu do nejbohatšího evropského celku - SKA Petrohrad, ve kterém působí jako trenér Miloš Říha a za který hraje ruský obr Jevgenij Arťuchin. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
10:00
Česko

ROZHOVOR. Semifinále se Švédy si protrpěl, když druhou polovinu zápasu strávil jen jako divák na střídačce poté, co jej kouč Alois Hadamczik stáhl ze sestavy. V boji o bronz ale Roman Červenka, nejlepší střelec uplynulého ročníku ruské KHL, právě proti sborné gólově explodoval a svých hattrickem položil základ pro české vítězství 7:4 a zisk bronzových medailí.

09:47
Česko
Jen slova chvály a uznání měl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král k výkonu národního týmu, který na světovém šampionátu v Bratislavě vybojoval bronzové medaile. "Řekl jsem hráčům, že jsem pyšný za to, co na mistrovství předvedli. Jakou jízdu. Já to ze svého pohledu hodnotím jako úspěšné mistrovství," řekl Král novinářům. Reprezentantům poděkoval již v sobotu, den před koncem turnaje. Pochválil je tak ve chvíli, kdy ještě netušil, zda obsadí třetí nebo čtvrté místo. Národní tým na Slovensku vyhrál osm z devíti zápasů a prohrál jen v semifinále se Švédskem. "Bylo to famózní. Lidem u nás doma zvedli náladu v dobách, kdy ne všechno, co se ve společnosti děje, je příjemné. Jsem z jejich výkonů a přístupu nadšený a vyjádřil jsem víru, že pokud to bude možné, tak budou v reprezentaci pokračovat a hrát za Česko," uvedl Král.
09:33
Česko
Čeští hokejisté klesli i přes zisk bronzu na mistrovství světa na Slovensku v žebříčku Mezinárodní hokejové federace (IIHF) s 3570 body ze čtvrtého na páté místo. Z této pozice až na druhou se totiž vyšplhalo po triumfu v Bratislavě Finsko, které má stejně jako jeho fináloví soupeři Švédové 3630 bodů, ale řadí jej výše lepší výsledek na posledním turnaji. V čele zůstalo Rusko s 3650 body, Kanada klesla s 3595 body po páté pozici na šampionátu z druhé příčky na čtvrtou.
09:00
Česko
Nebývá zvykem hodnotit tak pozitivně tým, jenž se neprobil do bojů o finále. Jenže jaké bychom jim měli dát jiné známky? Čeští hokejisté na světovém šampionátu předváděli úchvatný hokej. Nezvládli jen semifinálovou bitvu, kde podlehli Švédsku. Zase tomu prokletému Švédsku… CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
08:49
Švédsko
Rozčarování z vysoké finálové porážky 1:6 s Finskem čiší po skončení hokejového mistrovství světa ze stránek švédského tisku. Místo devátého titulu, k němuž Švédy v neděli večer v Bratislavě přiblížil i vedoucí gól, přišel po výpadku v závěrečné třetině nečekaný debakl. "Tohle stříbro možná mělo být pro všechny velkou radostí. Jenomže teď po zápase tomu tak není," citoval deník Svenska Dagbladet obránce Davida Petraseka, jehož chyby přispěly k obratu ve vývoji finálového utkání. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
08:03
Česko
ROZHOVOR Před osmi dny jej dvakrát tvrdě srazil ruský tank s číslem 49 a jmenovkou Arťuchin. V boji o bronzové medaile drsné ataky ruskému monstru vrátil i s úroky. Nejprve jej ve druhé třetině tvrdě a čistě trefil u trestných lavic až to plexisklo nevydrželo a rozsypalo se, následně mohl oslavit se spoluhráči zisk bronzových medailí. Pomsta byla prostě sladká... CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE!
23:54
Zajímavost
Pro milovníky čísel, statistik nabízíme kompletní statistický servis právě skončeného 75. mistrovství světa v ledním hokeji ve slovenských městěch Bratislavě a Košicích. VEŠKERÉ STATISTIKY Z MS NALEZNETE ZDE!
22:47
Důležité
Severské derby ve finále 75. mistrovství světa v ledním hokeji se po čtyřiceti minutách vyrovnaného boje změnilo v jednoznačnou bitvu, když Finové pěti brankami totálně zničili svého rivala ze Švédska a po výhře 6:1 mohli oslavit titul mistrů světa. Teprve druhý v historii pro zemi, která bude slavit příští světový šampionát. Finové první titul získali také po výhře nad Švédy ve finále MS v roce 1995. CELOU REPORTÁŽ ČTĚTE ZDE!
22:22
Důležité

Čeští hokejisté Jaromír Jágr a Marek Židlický byli zařazeni do All Star týmu mistrovství světa v Bratislavě. Devětatřicetiletý pravý křídelní útočník Jágr byl vybrán do nejlepší šestice světového šampionátu podle akreditovaných novinářů potřetí v kariéře. Jaromír Jágr se navíc stal nejlepším útočníkem šampionátu, nejlepším bekem byl vyhlášen Kanaďan Alex Pietrangello a gólmanem Švéd Viktor Fasth.

21:06
Rusko
Jako naprostou prohru a boží dopuštění komentují ruské listy na svých internetových stránkách dnešní porážku ruských hokejistů v duelu s českým týmem o bronzové medaile a vůbec celý výkon sborné na bratislavském mistrovství světa. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!