Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kouč Lva z KHL: Všichni nás straší, že nemáme šanci

Sport

  15:00
PRAHA - Ještě neodehrál jediné utkání, už vzbuzuje mnoho emocí. Hokejový klub HC Lev Poprad ve středu začal přípravu na ledě na premiérový ročník v Kontinentální hokejové lize.

HC Lev Poprad začal trénovat na sezonu v KHL. foto: www.hclev.eu

Hráči se poprvé sešli v neděli a během prvního týdne kromě drilu na ledě absolvují zdravotní testy a prohlídky. Od pondělí už tým přejde do klasické přípravy, při níž se bude forma ladit dvoufázově.

Zatím je v kádru dvacet hráčů. Kromě Čechů a Slováků i dva Švédové. Do soutěže Lev zamíří s pětadvacetičlennou soupiskou. Dalších devět borců je potom pod Tatrami na testech.

Lev posiluje:

Útočné řady popradského Lva vyztuží Ladislav Nagy. Dvaatřicetiletý hráč, který se v roce 2002 podílel na zisku historických zlatých medailí na mistrovství světa pro Slovensko, naposledy působil ve švédském MODO.

"Ladislav Nagy by měl být stejně jako Luboš Bartečko jedním ze základních pilířů týmu. Oba se velmi dobře znají, něco spolu už odehráli a mělo by to mužstvu prospět," uvedl trenér Radim Rulík na oficiálních internetových stránkách klubu.

"Ještě pracujeme na podpisu s jedním kvalitním útočníkem a dvěma až třemi obránci. Tým bych chtěl mít kompletní do dvou týdnů," řekl v rozhovoru pro LN český trenér Popradu Radim Rulík.

Na soupisce na sebe upozorňují třeba dva Tomášové – Duba a Netík či Ľuboš Bartečko. Jenže brankář Duba se v minulé sezoně neprosadil v kádru Ocelářů z Třince a putoval na hostování do Zlína. Netík zase v první sezoně v KHL, kde oblékl dres CSKA Moskva, vstřelil za dvaatřicet utkání pouhé čtyři góly. A pětatřicetiletého Bartečka v posledních sezonách sužovala zranění…

"Když si uvědomím, jaké možnosti jsme měli, tak jsem s kádrem spokojený," komentuje Rulík složení svého mužstva. "Snad budeme konkurenceschopní. I když nás všichni straší, že proti týmům z KHL nemáme šanci. Postrádáme klasické lídry, takže musíme hrát týmově."

Prvního mistrovského utkání se tým dočká 10. září, kdy hostí Avangard Omsk.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...