130 let
Český hokejista Bostonu Bruins David Krejčí (vpředu)

Český hokejista Bostonu Bruins David Krejčí (vpředu) | foto: ČTK

Krejčí a Michálek pomohli asistencí svým týmům k obratu

Sport
  •   7:02aktualizováno  10:48
NEW YORK - Útočník David Krejčí se ve čtvrtečním utkání NHL podílel jednou asistencí na vítězství Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech nad Anaheimem. Po chytré přihrávce českého hokejisty vyrovnal na 2:2 v 58. minutě střelou do odkryté branky Zdeno Chára. V rozstřelu uspěl jako jediný Jarome Iginla.

Bruins dvakrát smazali dvoubrankové manko, ve druhém případě to dokázali v přesilové hře, kterou po česko-slovenské spolupráci využili za sedm sekund. Krejčí těžil z dobré práce obránce Toreyho Kruga, který udržel útočné pásmo a přihrál mu kotouč na pravou stranu. A v situaci dva na jednoho český útočník potvrdil, proč patří mezi nejlepší nahrávače soutěže - aktuálně je s 11 asistencemi čtvrtý. Dobře načasovanou přihrávkou mezi bruslemi obránce Cama Fowlera uvolnil na brankovišti Cháru.

Boston - Anaheim

"V této fázi utkání to bývá zpravidla poslední početní výhoda, kterou dostanete, tak do ní musíte dát všechno. Celou akci jsme sehráli jednoduše. Vyhrané buly, střela na branku, odraz a pak mě David krásně našel. Na mně už bylo to jenom dát do prázdné branky," uvedl ke klíčovému momentu slovenský obránce.

Trenér Anaheimu Bruce Boudreau se po utkání zlobil na své svěřence, že potřetí v řadě se nechali v závěrečných třech minutách vyloučit a taky litoval, že nebyli produktivnější v úvodu utkání. "Až do osmnácté minuty neměli žádnou střelu. Ale když převahu nevyjádříte góly, tak dobrý tým vás za to potrestá. A to se stalo," uvedl kouč.

V den Halloweenu ozdobil sváteční atmosféru v Bostonu i pohár pro vítěze Světové série v baseballu, který ve středu získali místní Red Sox. "Je to tu sportovní město, fanoušci jsou úžasní. Byl to skvělý večer," řekl Chris Kelly, který měl po utkání na sobě triko připomínající čerstvý triumf bostonských baseballistů.

I ve Phoenixu se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, ve kterých domácí hráči předčili Nashville a zvítězili 5:4. Úspěšným rozstřelem, v němž se prosadil jenom v páté sérii Mikkel Boedker, dokonali Coyotes obrat z 0:3 a 2:4. Jednou asistencí přispěl k otočení zápasu i český obránce Zbyněk Michálek. "Byl to večer ve stylu Jekyll a Hyde. A s perfektním koncem," prohlásil trenér Phoenixu Dave Tippett.

Phoenix - Nashville

Na divokém průběhu se podílel i Michálek. Nejdříve v závěru první třetiny pomohl soupeři ke třetímu gólu, když se od jeho brusle odrazil puk v dvojnásobném oslabení do vlastní branky. Na startu prostředního dějství ale stál u úvodní trefy týmu: z obranného pásma našel na křídle rozjetého Jordana Schwarze, který střelou přes obránce z levého kruhu dal svůj první gól v NHL.

New York Rangers porazili doma nejslabší celek soutěže Buffalo 2:0 a po rozpačitém startu do sezony si připsali třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Góly vstřelili Derick Brassard a Kris Kreider a brankář Henrik Lundqvist zaznamenal díky 29 úspěšným zásahům 47. čisté konto v NHL.

Jeho protějšek Ryan Miller držel dlouho naději Buffala na bodový zisk, kryl 44 střel, jenže jeho spoluhráči už potřetí vyšli gólově naprázdno.

Výsledky NHL:

Boston - Anaheim 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 33. Söderberg, 58. Chára (Krejčí), rozhodující sam. nájezd Iginla - 2. Smith-Pelly, 40. Perreault. Střely na branku: 23:23. Diváci: 17 565.

NY Rangers - Buffalo 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 9. Brassard, 32. Kreider. Střely na branku: 46:29. Diváci: 18 006.

Phoenix - Nashville 5:4 po sam. nájezdech (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0)
Branky: 23. Schwarz (Z. Michálek), 30. Morris, 47. Doan, 49. Vermette, rozhodující sam. nájezd Boedker - 9. Hendricks, 15. Nyström, 19. Legwand, 45. Gaustad. Střely na branku: 25:40. Diváci: 7 401.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK