Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krejčí dosáhl na 700 bodů v NHL, s Pastrňákem dotlačili Boston k výhře nad Buffalem

David Pastrňák při vhazování.

David Pastrňák při vhazování. foto: ČTK

NEW YORK - David Krejčí se podílel třemi asistencemi na výhře hokejistů Bostonu 4:1 v Buffalu. Český útočník dosáhl svou první přihrávkou v zápase hranice 700 bodů v NHL a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Tou největší se stal David Pastrňák, který vstřelil gól a u vítězného si připsal asistenci. Jakub Voráček pomohl gólem k vítězství Philadelphie 4:3 na ledě New Yorku Islanders.
  7:18

VIDEO: Brankář Vladař při premiéře v NHL zářil, gólem pomohl k výhře i Pastrňák

Z českých hráčů si ve čtvrtečním programu připsali přihrávku ještě Martin Nečas a Dominik Kubalík.

Krejčí zaznamenal všechny asistence v rozmezí 31. až 45. minuty, kdy Boston odskočil z 1:1 na 4:1. Jubilejní bod získal v přesilové hře přihrávkou na modrou čáru Pastrňákovi, jehož střelu dorazil do sítě Jake DeBrusk. V další gólové situaci přistrčil zkušený český útočník před branku puk Craigu Smithovi, který pohotově zvýšil. Skóre uzavřel Pastrňák, který po přihrávce Krejčího využil přesilovou hru pět na tři střelou bez přípravy z levého kruhu.

České duo pokazilo trenérskou premiéru Dona Granata na lavičce Buffala, které prohrálo potřinácté v řadě. Gólman Daniel Vladař, který před dvěma dny debutoval v NHL, zůstal na střídačce Bostonu.

Krejčí má aktuálně na kontě 702 bodů za 208 gólů a 494 přihrávek v 935 utkáních. Čtyřiatřicetiletý centr spojil celou svou dosavadní kariéru s Bostonem a je osmým hráčem klubové historie, který v dresu Bruins nasbíral sedm set bodů.

Philadelphia se oklepala z výprasku 0:9, který utrpěla o den dříve na ledě New Yorku Rangers. V Madison Square Garden inkasovala sedmkrát ve druhé třetině, ale proti Islanders tato pasáž Flyers naopak vyšla a dali v ní úvodní tři góly zápasu. Voráček zvýšil na 3:0, když v přečíslení tři na dva vystřelil po přihrávce Kevina Hayese bez přípravy z pravého kruhu. Domácí hráči ve třetí třetině vyrovnali, ale svým druhým gólem v zápase rozhodl v 58. minutě Oscar Lindblom.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!