Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Krejčí: Konečně mi dochází, čeho jsem dosáhnul

Sport

  11:13
PRAHA - Ještě zhruba tři týdny odpočinku a pak se hokejový útočník David Krejčí opět vrhne na přípravu. Vítěz Stanleyova poháru po dnech vydatných oslav v Bostonu přiletěl v úterý do České republiky, kde plánuje odpočívat. I v rodném Šternberku u Olomouce ale bude nejméně jedna velká oslava. Zřejmě ale až v průběhu léta, až bude mít Krejčí slavnou trofej 24 hodin jen pro sebe.

David Krejčí s přítelkyní Naomi. foto: ČTK

"Musíme vše s rodinou a kamarády naplánovat, i oslavy. Chtěl bych, aby to bylo spojené s tím, jak mi přivezou Stanley Cup. Oslavíme to najednou a naposledy," řekl Krejčí novinářům na neformálním setkání v úterý večer v Praze. Termín, kdy dostane Stanleyův pohár do svého dočasného vlastnictví, ale momentálně nezná. Preferuje ale druhou polovinu července.

"Musíme vše domluvit s Tomášem Kaberlem a Zdenem Chárou. Bavili jsme se o tom už v Americe, ale zatím jsme se na termínu nedohodli. Není jednoduché to naplánovat," přiznal pětadvacetiletý hráč. Předpokládá, že pohár dostane po Kaberlem nebo po Chárovi. "Uvidíme, jestli pojede z Čech na Slovensko nebo naopak," pousmál se Krejčí. Ještě předtím ale s americkou přítelkyní Naomi, kterou poprvé vzal do Evropy, vyrazí na týdenní dovolenou k moři.

David Krejčí v Praze.

"Něco mám v plánu, ale jen tak maximálně hodinku a půl letadlem. Chorvatsko, Španělsko nebo Itálie," řekl Krejčí, jenž si už prý pomalu začíná uvědomovat, jakého úspěchu vlastně dosáhl. "Už to trochu vstřebávám, co to znamená. Někdy je těžké tomu uvěřit, co jsem dokázal, ale už mi to dochází. Nemůžu se už dočkat, až přivezu domů ukázat ten Stanley Cup," poznamenal. Nejproduktivnější hráč play off zámořské NHL už pomalu přemýšlí i nad přípravou na příští sezonu.

"Začnu asi druhý týden v červenci. Sám doma, jako posledních šest sedm let. Uvidíme, kdy pojedu zpět do Ameriky. V srpnu už bych se ale chtěl připravovat tam," uvedl Krejčí, jenž by v případě pozdějšího odletu do zámoří zřejmě začal trénovat na ledě v Olomouci. Díky úspěchu v nedávno skončené sezoně bude mít Krejčí stejně jako další hráči Bruins kratší čas na odpočinek a přípravu na příští ročník NHL.

Český útočník věří, že za obhajobou triumfu v play off vyrazí tým prakticky ve stejném složení. "Manažer říkal, že žádné velké změny dělat nebude. Pokud nějaké, tak jen menší. Musí podepsat pár hráčů, ale hlavní kostra týmu má smlouvy. Navíc platový strop by se měl zvýšit o 4,5 milionu dolarů, takže tam bude docela dost peněz," uvedl Krejčí. Účastník olympijských her ve Vancouveru doufá, že se bude v kabině Medvědů nadále potkávat i s Kaberlem, jemuž ale smlouva končí.

David Krejčí se raduje se Stanley Cupem

"Výborně k nám zapadl a sám říkal, že si nepřipadá, že by u nás byl pár měsíců, ale celou sezonu. Cítil se tam dobře a kluci ho měli rádi, je to dobrý týmový hráč. Byl bych rád, kdyby pokračoval, ale rozhodnutí je na něm. Já ho budu určitě respektovat," řekl. Kaberle přišel do Bostonu v průběhu sezony z Toronta a hlavně ze začátku jej američtí novináři hodně kritizovali. Podle Krejčího ale neoprávněně.

"Hrál výborně. Bylo vidět, že všichni obránci se po jeho příchodu zvedli. Dovolili si dávat takové nahrávky a hrát s pukem jako Kába," podotkl Krejčí. Ofenzivně laděný bek si navíc musel oproti Torontu zvyknout na menší prostor na ledě. "U nás hrál v průměru o deset minut méně. Vzali ho ale hlavně na přesilovky, které hrál celé. Na oslabení nechodil, ale při přesilovkách byl na ledě furt. Věděli, proč ho k nám berou," dodal Krejčí.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...