Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Krejčí nahradil zraněného Pastrňáka, poprvé v sezoně dal dva góly

Sport

  7:19aktualizováno  9:37
New York - Útočník David Krejčí zastoupil zraněného Davida Pastrňáka a se podílel v úterním utkání NHL dvěma góly a přihrávkou na vítězství Bostonu 6:3 nad Chicagem. Stejným výsledkem porazila Tampa Bay doma Calgary, za které odchytal celý zápas David Rittich. Český gólman inkasoval šest gólů z 27 střel.

David Krejčí foto: AP

Voráček nezabránil v NHL gólem prohře, trefil se i Vrána. Hertl se stal první hvězdou večera

Pavel Zacha skóroval ve druhém zápase za sebou, ale s New Jersey prohrál v St. Louis vysoko 3:8. Jakub Voráček asistoval u jednoho gólu Philadelphie, která zvítězila v Minnesotě 5:4.

Boston oznámil v den zápasu, že si Pastrňák poranil palec na levé ruce a podstoupil operaci, po níž bude minimálně dva týdny mimo hru. „Potřebujeme, aby každý přispěl o něco víc, když jsme teď bez Pasty,“ řekl Brad Marchand, který vstřelil jednu branku a tři připravil.

Vedle Marchanda nastupoval v první řadě Danton Heinen, který v utkání zaznamenal stejně jako další mladý útočník Jake DeBrusk gól a dvě přihrávky. „Předváděli úžasné akce a hráli klíčovou roli. Je potřeba, aby v tom pokračovali,“ podotkl Marchand.

Bruins i bez svého nejproduktivnějšího hráče předvedli proti Chicagu největší ofenzivní smršť za poslední měsíc. K výhře je nasměroval úsek mezi 15. a 19. minutou, ve které otočili skóre z 0:1 na 3:1.

Obrat odstartoval v přesilové hře Krejčí, který střelou bez přípravy vyrovnal na 1:1. Český útočník si připsal další bod v závěru druhé třetiny, v níž jeho prudkou přihrávku usměrnil do branky na hranici brankoviště stojící Jake DeBrusk a zvýšil na 4:1. Krejčí v 56. minutě uzavřel skóre a poprvé v aktuálním ročníku NHL vstřelil v jednom utkání dvě branky.

Hertl v NHL pomohl dvěma body k výhře San Jose. Trefil se už potřetí v řadě

Rittich čelil nejlepšímu útoku soutěže, který ho po rychlých kombinacích překonal v úvodní třetině třikrát. Zatímco před pěti dny byl český gólman po dvou gólech střídán ve 14. minutě, tentokrát vydržel až do konce. Calgary v prostřední části snížilo na 2:3, ale lídr soutěže ještě do přestávky kontroval dvěma zásahy a nepřipustil žádné drama.

Rittichovi inkasované góly nikdo nezazlíval. Jihlavský rodák je dostával po střelách bez přípravy, z předbrankového prostoru, dva padly po tečích. „Nebránili jsme dobře, byli rychlejší a dobře pracovali s pukem. Pustili jsme je do mnoha přečíslení a třeba při inkasovaném gólu v oslabení jsme špatně střídali,“ konstatoval trenér Calgary Bill Peters.

Výhru Tampy Bay režíroval čtyřmi body za gól a tři přihrávky lídr produktivity Nikita Kučerov. „Hrajeme pořád stejně, jsme sebevědomí. Někdy nám to napadá, jindy ne. Je to i o štěstí, že jsme dali dnes tolik gólů,“ řekl Kučerov. Vedení Lightning před utkáním povolalo z farmy obránce Jana Ruutu, který ale do utkání ještě nezasáhl. Kvůli zranění v horní části těla postrádal lídr soutěže ve druhém utkání za sebou Ondřeje Paláta.

VIDEO: Útočník Zacha překonal v NHL Mrázka a pomohl New Jersey k výhře

Zacha se prosadil střelou z pravého kruhu k bližší tyči a snížil v jedenácté minutě na 1:2. Blues ale v cestě za sedmým vítězstvím v řadě další komplikace nepřipustili a už po dvou třetinách vedli 6:1. Hlavními postavami byli Alex Pietrangelo a Ivan Barbašev, kteří dali shodně dvě branky a na jednu přihráli.

Winnipeg porazil doma New York Rangers 4:3 a vyšvihl se do čela Západní konference. Hostům nestačily ani dvě branky Miky Zibanejada, který je prvním hráčem Rangers od doby Jaromíra Jágra, který dal během jedenácti zápasů 13 a více gólů. České hvězdě se stejná věc povedla v roce 2006 na přelomu března a dubna. V dresu Rangers stihl Filip Chytil jen devět střídání, na ledě strávil necelých sedm minut.

Roman Polák nedohrál před třemi dny po tvrdém ataku zápas v Arizoně, v úterý už ale český obránce zase byl v sestavě Dallasu, který vyhrál na ledě Floridy 3:0. Pod všechny góly se podepsal Tyler Seguin (2+1), Anton Chudobin kryl všech třicet střel, Polák zblokoval čtyři.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...