Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kvůli úspěchu Komety uvidí šampionát juniorů i Břeclav

Sport

  14:19aktualizováno  18:40
PRAHA - Postup hokejistů Komety Brno do extraligového finále narušil program mistrovství světa do 18 let. To hostí od 12. do 22. dubna právě jihomoravská metropole společně se sousedním Znojmem. Čeští pořadatelé se rozhodli pro přesun čtyř zápasů do nedaleké Břeclavi.

Postup hokejistů Komety Brno do extraligového finále narušil program mistrovství světa do 18 let foto: ČTK

"Město musí splňovat určitě parametry své haly i hřiště a tohle bylo jednou z variant už od začátku. Břeclav už několikrát pořádala juniorský Memoriál Ivana Hlinky. Je to pro nás osvědčené místo," řekl LN Martin Urban, generální sekretář hokejového svazu, ze služební cesty v Curychu.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

O definitivní změně tam dnes česká delegace informovala Mezinárodní hokejovou federaci IIHF. K upravení plánu došlo kvůli kolidování extraligového finále se zápasy světového šampionátu. Do Znojma se proto přesune hned první duel domácích hokejistů proti Dánsku, který se hraje 13. dubna.

O den později se obě brněnská utkání Česko - USA a Kanada - Finsko přesunou do Břeclavi, která spatří také dvě čtvrtfinále, jež jsou na programu 19. dubna. V té době by totiž mohlo Brno hostit šestý finálový zápas.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!