Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ledař nadával rozhodčím, Litvínov teď bude za jeho výpady potrestán

Sport

  14:14
Praha - Litvínov dostal pokutu 40 tisíc korun za incident po utkání 25. kola hokejové extraligy s Plzní, po kterém jeden ze zaměstnanců klubu slovně útočil na rozhodčí.

Sparta - Litvínov. Střelci druhého gólu Litvínova Martinu Hanzlovi (vpravo) přijíždějí gratulovat jeho spoluhráči Jan Myšák (uprostřed) a Marek Beránek (vlevo). foto: ČTK

 Podle tiskové zprávy hokejového svazu šlo zřejmě o ledaře, který sudí verbálně napadal při odchodu z ledu a poté jim vyhrožoval i v jejich v kabině, kterou odmítal opustit. Ve slovních útocích pokračoval i při jejich odchodu ze stadionu. Litvínov s Plzní prohrál 1:2 po samostatných nájezdech.

Hráči Litvínova a Karlových Varů při utkání extraligy.
Jakub Petružálek slaví v zápase s Karlovými Vary.

 
Litvínov dostal pokutu 10 tisíc korun za urážky, hrubé chování a slovní napadání, dalších 30 tisíc zaplatí za porušení povinností pořádajícího klubu. O trestu rozhodl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Pokutu 5000 korun dostal Zlín, jehož fanoušci v závěrečné třetině utkání 26. kola s Kometou Brno polili rozhodčího pivem. Stejný finanční postih potkal Pardubice kvůli vhazování předmětů na led při derby s Hradcem Králové. Fanoušci Dynama se tohoto prohřešku dopustili potřetí v sezoně.L

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!