Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr po zranění naskočil za Kladno, v Havířově pomohl k vítězství 2:0

Sport

  17:04aktualizováno  20:27
Havířov / Praha - Hokejový útočník Jaromír Jágr se při své premiéře v této prvoligové sezoně sice bodově neprosadil, ale radoval se s Kladnem z výhry 2:0 v Havířově. Čerstvě sedmačtyřicetiletý hráč nastoupil k plnohodnotnému soutěžnímu zápasu po roce a jednom dnu. Největší šanci měl ve 27. minutě, ale mezi střelce se nezapsal.

Jágr se postavil do první útočné formace. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Jágr: Chodím do práce zadarmo, a ještě s sebou nosím prachy. Není to sranda

Jágr se zařadil do prvního útoku po bok další hvězdy Tomáše Plekance a Antonína Melky. Hned v prvním střídání uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu. Do dobré střelecké pozice se dostal Jágr ve 13. minutě při vyloučení Tomáš Gřeše, kdy pálil z pravého kruhu. V úvodní třetině si také odpykal dvouminutový trest.

Havířov - Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky: 20. J. Strnad z trest. střílení, 34. Zikmund. Rozhodčí: R. Čech, Koziol - Lukš, J. Novák. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4231.

Ve 27. minutě měl Jágr příležitost po Plekancově přihrávce, ale chyběla mu přesnost. Na svou první soutěžní branku po návratu do Kladna druhý nejproduktivnější hráč historie NHL stále čeká. Naposledy v barvách Rytířů skóroval při výluce zámořské ligy 27. prosince 2012 v Třinci, kde zmírnil porážku 1:4. Jágr strávil na ledě téměř 18 minut. Další duel jej čeká ve středu doma proti Ústí nad Labem.

Jágr sehrál před sezonou čtyři přípravné zápasy, ale při svém posledním vystoupení 23. srpna doma proti Litoměřicím se zranil. Natrhnul si zadní stehenní sval a jeho návrat se nakonec protáhnul na šest měsíců.

Do Kladna se vrátil loni na konci ledna z Calgary, za které nastoupil naposledy 31. prosince 2017 v utkání proti Chicagu. Jeho výkony ovlivňovalo zraněné koleno.

Druhá část byla plná soubojů, kterým se nevyhnul ani Jágr.
Zleva Šimon Jelínek z Kladna, Jakub Matai z Havířova, Antonín Melka z Kladna a...

V pátém utkání za Rytíře doma proti Havířovu 17. února si po nárazu na mantinel po zákroku Marka Sikory zranění zhoršil a v play off první ligy naskakoval na led pouze na pár vteřin, aby si připsal potřebný počet startů pro účast v baráži o extraligu. Nakonec ale do hry zasáhnout nestihl.

Autor: