Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Letos by mohl být draft i na dálku. NHL ho chce uspořádat virtuálně a o tři týdny dříve

Sport

  19:24
New York - Vedení NHL chce uspořádat letošní draft na dálku a stihnout ho již začátkem června. Tradiční výběr talentů do zámořské hokejové ligy se měl konat 26. a 27. června v Montrealu, ale tyto plány nabourala pandemie koronaviru.

Čecha Filipa Zadinu si jako šestého v drafts NHL 2018 vybral Detroit. foto: Reuters

Revoluce v extralize? Příští dva roky by mohlo play off hrát dvanáct týmů

Virtuální draft si na konci dubna s úspěchem vyzkoušela liga amerického fotbalu NFL. Třídenní akce se obešla bez větších technických zádrhelů, a přestože jeho aktéři se ho účastnili z domova, v televizi lámal rekordy ve sledovanosti.

Podle televizní stanice ESPN rozeslal zástupce komisionáře NHL Bill Daly klubům zprávu, v níž liga navrhuje pro draft termín 5. června.

Tři nejvýše postavení hráči draftu NHL 2018. Zleva jednička Švéd Rasmus Dahlin...
Martina Kauta si jako šestnáctého vybralo Colorado.

„Je to komplikované, žádné dokonalé řešení neexistuje. Máme za to, že udělat draft v červnu bude přínosné. Je to nezbytná součást ligového byznysu, kterou někdy udělat musíme. Kluby jsou na něj teď připravené, nejspíš líp, než by byly na podzim,“ řekl Daly v rozhovoru pro rozhlasovou stanici CHED.

NHL byla kvůli šíření koronaviru přerušena 12. března. Vedení ligy doufá, že se povede tuto sezonu dohrát, i když by to znamenalo, že další ročník by začal až v listopadu či prosinci. Vměstnat draft do pauzy mezi sezonami by podle Dalyho mohlo být náročné. „Nechceme se dostat do situace, že budeme muset zvládnout draftovou loterii a draft v krátkém čase, což by se mohlo stát,“ uvedl.

Rozhodnutí o draftu by mělo padnout příští týden.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...