Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Lev odvolal asistenta trenéra Kalouse. Zatím dočasně

Sport

  17:37
PRAHA - Vedení hokejistů Lva Praha dočasně odvolalo asistenta kouče Jiřího Kalouse. K tomuto kroku se odhodlalo po sérii tří posledních venkovních zápasů, v nichž Lev nebodoval. Tým povede v nadcházejících duelech Kontinentální ligy Václav Sýkora s dosavadním asistentem Vitalijem Karamnovem a trenérem brankářů Rostislavem Haasem.

HC Lev Praha foto: ČTK

"Byl jsem dočasně odvolán a čekám na další řešení ze strany klubu, víc k tomu zatím nemám co říct. V současnosti jen čekám, co bude dál. Vedení klubu mi má dát vědět v nejbližších dnech," řekl dnes ČTK Kalous.

Osmačtyřicetiletý kouč, který v minulosti pracoval na pozici asistenta Vladimíra Růžičky v extraligové Slavii a posléze vedl jakožto hlavní trenér tři sezony Liberec, působil na střídačce Lva od začátku sezony. Setrval ve funkci i poté, co byl odvolán Josef Jandač a před jmenováním Sýkory zastával krátkodobě pozici hlavního trenéra.

Při utkáních měl Kalous na střídačce na starosti obránce. Zatímco na startu ročníku byla právě defenziva skvělou vizitkou Pražanů, při posledních porážkách tým inkasoval vždy minimálně čtyři branky, celkem 17 gólů za čtyři zápasy, a ve zbývajících sedmi duelech do konce základní části KHL čeká nováčka tuhý boj o postup do play off.

Autor: