130 let

Vehanen zasahuje. | foto: ČTK

Lev otočil zápas proti Nižnému Novgorodu, vyhrál v nájezdech

Sport
  •   22:05
PRAHA - Hokejisté Lva Praha dokázali v Kontinentální lize smazat ve třetí třetině dvoubrankové manko a porazili Nižnij Novgorod 4:3 po samostatných nájezdech. Před 3151 diváky tak vyhráli i druhé domácí utkání v sezoně.

Lev se dostal v 5. minutě do vedení, když Ševcovo nahození překvapilo Gelašviliho v brance Torpeda, lepším týmem byli ale od začátku hosté. Nižnij Novgorod byl aktivnější a v 9. minutě se mu podařilo vyrovnat. Vehanena překonal ve dvojnásobné početní výhodě tvrdou střelou od modré Valentěnko.

Finský gólman ve službách pražského klubu byl i nadále ústřední postavou zápasu. Jen díky němu Lev po první třetině neprohrával. Vehanen zlikvidoval i samostatné nájezdy Ščastlivého a Immonena. Domácí často chybovali v rozehrávce, byli často vylučovaní a ve druhé třetině dvakrát inkasovali.

Nejprve se prosadil osamocený Žarkov, třetí gól přidal v přesilovce Wolski. Domácí se snažili o zvrat, dlouho se jim ale nedařilo snížit. Až ve 48. minutě využil slabší chvíli Gelašviliho Klepiš. Poté si pozornost získali i ruští rozhodčí. Nejprve nepotrestali atak na Novotného, po kterém následovala série bitek. Ještě než se začalo hrát, putoval do kabin Wolski za faul před buly.

Pětiminutovou přesilovku domácí využili až 24 sekund před jejím koncem, kdy se proti svým bývalým spoluhráčům trefil Thörnberg a připsal si pátý gól v sezoně. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Hned na jeho začátku Oystrick v přesilovce trefil tyč. Lev byl i nadále aktivnější, ve hře se mu ale rozhodnout nepodařilo a ke slovu přišly samostatné nájezdy. V těch se prosadili Birner s Thörnbergem.

Lev Praha - Torpedo Nižnij Novgorod 4:3SN

Branky a nahrávky: 5. Ševc (Klepiš), 48. Klepiš (Kapanen, Ševc), 54. Thörnberg (Zackrisson, Sekáč), rozhodující nájezd Birner - 9. Valentěnko (M. Potapov, Immonen), 27. Žarkov (Krasnoslobodcev, Ščastivyj), 35. Wolski (Hietanen, (Krasnoslobodcev). Rozhodčí: Anisimov, Bulanov - Birin, Medveděv. Vyloučení: 12:9, navíc Wolski (N. Novgorod) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3151. Třetiny: 1:1, 0:2, 2:0 - 0:0.

Lev Praha: Vehanen - O'Byrne, Oystrick, Nakládal, Ševc, Němec, Gragnani, Humphries - Klepiš, Kapanen, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Kubalík, Azevedo (41. Cingel), Ridderwall. Trenér: V. Sýkora.

Nižnij Novgorod: Gelašvili - Hietanen, Valentěnko, Grigorjev, Denisov, Lukin, Makarov, Bělochvostikov - Kuljomin, Galuzin, A. Potapov - Kulakov, Brent, Wolski - M. Potapov, Immonen, Salminen - Krasnoslobodcev, Ščastivyj, Žarkov. Trenér: Skudra.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK