Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lev pod novým koučem smetl posledního finalistu KHL 7:2

Sport

  21:58
PRAHA - Hokejisté Lva Praha rozdrtili v Kontinentální lize Čeljabinsk 7:2 a nový hlavní kouč Kari Jalonen je dovedl při své premiéře k nejvyšší výhře v sezoně. Pražané tak proti letošnímu finalistovi Gagarinova poháru navázali na středeční vítězství nad Novokuzněckem a v neděli je čeká od 13:00 poslední vystoupení ze čtyřzápasové domácí série s Ufou.

Lev slaví branku do sítě Čeljabinsku. foto: ČTK

Vstup do utkání vyšel hráčům Lva skvěle. Už po 36 vteřinách se trefil od modré čáry Kanaďan Gragnani a radoval se z premiérové trefy v KHL. Pražané ale brzy přišli o útočníka Kapanena, který se vrátil do hry po zranění, ale hned při druhém střídání odstoupil ze hry. Později v průběhu první třetiny se zranil i bek Oystrick.

Domácí byli nadále aktivnější a nebezpečnější. V osmé minutě při Mokinově vyloučení zvýšili, když se Němcovu střelu snažili tečovat Kubalík i Klepiš, jemuž byla branka připsána.

Při Řepíkově trestu prověřil Vehanena Rjabykin, na druhé straně potvrzovaly aktivitu Lva pokusy Jaakoly či Kubalíka. Traktor ale 55 vteřin před pauzou snížil, když se Čistov prosadil přes O´Byrneho a trefil se přesně do levého horního rohu.

Druhé dějství Lev zcela ovládl. Atakovaný Zackrisson ještě svůj únik v pádu neproměnil, ale v 26. minutě se při Valejevově trestu trefil z pravého kruhu uzdravený bek Ševc. Za 16 vteřin upravil na 4:1 po Sekáčově akci Jaakola a vzápětí trefil ještě Birner tyč.

Zkorigovat stav mohl český útočník v dresu Čeljabinsku Bulis, ale Vehanen si s jeho tečí poradil. Ve 32. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dočkal své první trefy také Kanaďan Humphries, který překonal od modré čáry krajana Garnetta. Ten přepustil své místo v brance Demčenkovi. Traktor přitvrdil a přibývala vyloučení.

Pražané ale odpověděli v závěrečné třetině dalšími góly. Při Kontiolově trestu se trefil z pravého kruhu Thörnberg, deset minut před koncem se prosadil z dorážky Zackrisson. Výsledek ještě zkorigoval v přesilovce Glinkin.

HC Lev Praha - Traktor Čeljabinsk 7:2 (2:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Gragnani (Kubalík), 8. Klepiš (Němec, Oystrick), 26. Ševc (Azevedo), 26. Jaakola (Sekáč), 32. Humphries (Řepík, Vrána), 43. Thörnberg (Klepiš), 50. Zackrisson (Sekáč) - 20. Čistov (Panov), 59. Glinkin (Rjabykin). Rozhodčí: Kadyrov, Čerenkov - Golovljov, Šeljanin. Vyloučení: 9:9, navíc Panov (Čeljabinsk) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4039.

Lev Praha: Vehanen - Němec, Oystrick (17. Humphries), Ševc, Gragnani, O'Byrne, Jaakola - Klepiš, Kapanen (16. Cingel), Kubalík - Danielsson, Azevedo, Ridderwall - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner. Trenér: Kari Jalonen.

Čeljabinsk: Garnett (32. Demčenko) - Vasilčenko, Rjabykin, Kondratěv, Bondarev, Klimontov, Katičev, Fjagin, Guskov - A. Kosticyn, Kontiola, Dugin - Panov, Bulis, Čistov - Mokin, Sajustov, Glinkin - Valejev, Osnovin, Kokujov. Trenér: Valerij Bělousov.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!