Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Lev potřetí zdolal Doněck a je jediný krok od semifinále

Sport

  21:44
BRATISLAVA - Hokejisté Lva Praha zdolali v pátém čtvrtfinálovém utkání Kontinentální ligy v Bratislavě Donbass Doněck 3:1, v sérii vedou 3:2 na zápasy a jsou jedinou výhru od postupu do finále Západní konference. Rozhodnout může jediný český zástupce v soutěži už v pátek. Mělo by se hrát počtvrté za sebou v Bratislavě, i když Donbass žádá duel doma v Doněcku.

Hráči Lva (zprava) Ryan O'Byrne, Michal Birner a Michal Řepík se radují z gólu. foto: ČTK

Do slovenské metropoli se Doněck přesunul kvůli politické situaci na Ukrajině, Lev tam  hrál kvůli kolizi s čtvrtfinálovým zápasem Sparty v play off extraligy s Vítkovicemi. Do sestavy Lva se vrátili po jednozápasovém trestu útočníci Novotný a Birner.

Lev se v úvodu ubránil při Thörnbergově vyloučení a v páté minutě se ujal vedení. Řepík vybruslil na levý kruh a trefil se přesně k levé tyči. Donbass odpověděl náporem a Vehanen čelil několika nebezpečným situacím. Největší šance měli Kolář, Robitaille, Fedotěnko a Dadonov.

Ostatní výsledky

Petrohrad - Jaroslavl 2:3 (za domácí Červenka 0+2)

  • Stav série 2:3

Udeřil naopak ve 13. minutě znovu Lev. Zackrissonovu střelu ještě pravděpodobně tečoval před Leightonem Novotný, ale gól zůstal připsán švédskému útočníkovi. Do branky Doněcku se následně postavil místo kanadského gólmana Slovák Laco.

Na přelomu první a druhé části se Donbass ubránil při vyloučení slovenského beka Podhradského a v 23. minutě snížil. Po zákroku Varlamova zůstal na ledě ležet Nakládal, ale v pokračující hře se Kagarlickij trefil přesně do pravého horního rohu Vehanenovy branky.

O vyrovnání se snažil ukrajinský celek v přesilovkách, ale gólman Lva soupeřovy pokusy likvidoval. V 36. minutě mohl zvýšit náskok Pražanů Azevedo, ale Laco zasáhl betonem.

Stav se ani po dalších šancích na obou stranách nezměnil. V 51. minutě při trestu O'Byrnea neproměnil možnost Dadonov. Další velkou šanci měl Varlamov, ale Lev tlaku Doněcku úspěšně odolával. Donbass sáhl 100 vteřin před koncem k power play, ale výhru Pražanů v ní ještě dovršil střelou do prázdné branky v čase 59:51 Zackrisson.

Lev Praha - Donbass Doněck 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Řepík (Birner), 13. Zackrisson (Azevedo), 60. Zackrisson (Řepík) - 23. Kagarlickij (Koněv). Rozhodčí: Olenin, Rönn - Misjur, Raming. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4486. Stav série: 3:2.

Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Mikuš, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Kubalík. Trenér: Kari Jalonen.

Doněck: Leighton - Kolář, Koněv, Podhradský, C. Wilson, Silnickij, Razin - Robitaille, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Fedotěnko, Dadonov - Kašpar, Varlamov, Kagarlickij - Zacharov, Běluchin, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!