Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Lev Praha vyhrál ve Švýcarsku nad Čerepovcem 3:1

Sport

  21:55
LEUKERBAD - Hokejisté Lva Praha vyhráli v prvním ze tří přípravných zápasů svého soustřední ve Švýcarsku nad Severstalem Čerepovec 3:1. O vítězství nového týmu Kontinentální ligy se v Leukerbadu postaral dvěma góly Jakub Klepiš, gól a dvě asistence si připsal Petr Vrána. V sestavě Severstalu nechyběl český obránce Petr Čáslava, který přišel z CSKA Moskva.

Lev Praha (Jakub Klepiš) foto: ČTK

Lev zamířil do Švýcarska v sobotu a připravuje se ve vysokohorských podmínkách v Adelbodenu, odkud vyráží k zápasům. V Leukerbadu mohli trenéři Josef Jandač a Jiří Kalous už poprvé zařadit do sestavy i slovenské hvězdy Luboše Bartečka a Marcela Hossu.

Skóre otevřel v šesté minutě Klepiš a ještě v úvodní části vítěz Gagarinova poháru z uplynulých dvou let přidal po kombinaci s Vránou a Bartečkem i druhý gól. V závěru druhé třetiny snížil Mons, který pokazil Pöpperlemu čisté konto. Výsledek ale pojistil Vrána, jehož nahození překvapilo Košečkina.

Lev zůstává v přípravě na vítězné vlně po duelech s Kladnem (3:2 po samostatných nájezdech), s Libercem (3:2) a se Spartou (4:2). Ve Švýcarsku se utká ještě v sobotu s Luganem a v pondělí s Bielem. Pak ještě čeká Jandačův tým před vstupem do KHL turnaj v Doněcku za účasti domácího Donbassu, Čerepovce, Petrohradu a Jekatěrinburgu.

Autoři: ,