Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Lev si poradil i s Novosibirskem, na trip odjede s vítěznou šňůrou

Sport

  19:41
PRAHA - Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Sibir Novosobirsk 3:1 a vyhráli pošesté za sebou. Z posledních jedenácti zápasů šli z ledu jako vítězové podesáté. Dvěma góly se na tom podílel švédský útočník Martin Thörnberg, třetí branku přidal Jiří Novotný.

Kapitán Lva Jiří Novotný slaví se spoluhráči gól foto: ČTK

Lev vstoupil do svého posledního domácího zápasu před olympijskou přestávkou aktivně a již ve 4. minutě se dostal do vedení. Pozici nejlepšího střelce Pražanů potvrdil Švéd Thörnberg, který přesnou střelou překonal brankáře Bespalova a připsal si čtrnáctý gól v sezoně.

Výsledky KHL

  • CSKA Moskva - Vladivostok 2:1
  • Atlant Mytišči - Kazaň 1:2 pp
  • Čerepovec - Viťaz Podolsk 7:3 (za domácí Čáslava 0+2)
  • Jaroslavl - Dynamo Moskva 3:4
  • Petrohrad - Nižnij Novgorod 4:5 sn (za domácí Červenka 0+1)
  • Dinamo Riga - Chabarovsk 4:1
  • Lev Praha - Novosibirsk 3:1
  • Slovan Bratislava - Novokuzněck 2:3 (za domácí Mojžíš 0+1).

V přesilovce mohl vyrovnat Kurgyšev, ale Vehanen, který se i přes čisté konto Engrena v předešlém duelu vrátil do branky Lva, zakročil. Na druhý gól si museli diváci v Tipsport areně počkat až do druhé třetiny a k jejich radosti jej vstřelili domácí; již po osmnácti sekundách druhé dvacetiminutovky zvýšil na 2:0 kapitán Novotný.

Další šance na zvýšení náskoku ale domácí nevyužili a hosté, v sestavě s nedávnou posilou z Třince obráncem Hrabalem, je za to potrestali. Ve 37. minutě snížil v přesilové hře Kugryšev, který za Vehanenova záda pohotově dorazil střelu Kutuzova.

Pražané se snažili získat dvoubrankový náskok zpět, ale Sibir, který se ve Východní konferenci KHL drží bezpečně na pozicích zaručujících mu postup do play off, nepůsobil rozhodně odevzdaným dojmem. Uklidnit Lva mohli Azevedo nebo Vrána, ale Bespalova nepřekonali.

Čtyři minuty před koncem domácím zatrnulo, když se hráči Sibiru již radovali z vyrovnaní. Rozhodčí ale gól neuznali, neboť dříve přerušili hru zřejmě kvůli postavení hráče v brankovišti. Duel definitivně rozhodl v poslední minutě při power play soupeře Thörnberg.

Lev nyní čeká série čtyř zápasů na kluzištích soupeřů, nejprve se představí ve středu v Nižném Novgorodu.

Zápas Lva Praha

Lev Praha - Sibir Novosibirsk 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Thörnberg (Němec), 21. Novotný (Azevedo), 60. Thörnberg (Zackrisson) - 37. Kugryšev (Kutuzov, Kopejkin). Rozhodčí: Gusev, Kiseljov - Balodis, Meňšich. Vyloučení: 6:6, navíc Kugryšev 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5516.

Autoři: ,