Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lev touží po posilách: přemlouvá Jágra, Eliáše a Židlického

Sport

  13:26
PRAHA - Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Marek Židlický či Roman Červenka. O všechny tyto hvězdy usiluje ambiciózni hokejový klub Lev Praha. Uspěje?

Český hokejista Bostonu Bruins Jaromír Jágr foto: Reuters

"S Jaromírem Jágrem jsme byli v nějakém kontaktu a jednání na nějaké úrovni proběhla. Dál to budeme řešit po sezoně především prostřednictvím jeho agenta," řekl Jiří Nikodým ze Sportovního holdingu Praha, který Lva vlastní. "Židlický a Eliáš pak zatím nedali jasné stanovisko, ale zřejmě budou chtít zůstat v zámoří."

Nejreálnější se tak zdálo angažování útočníka Červenky, který ve Lvu už během výluky v NHL působil a který se po krátké sezoně v Calgary rozhodl vrátit do Evropy. Podle Nikodýma Lev nabídl útočníkovi plat 2,5 milionu eur (65 milionů korun) ročně. "Jenže z Petrohradu dostal nabídku na čtyři miliony eur, a tak se logicky rozhodl pro ruský klub." Roli prý sehrála i skutečnost, že v Rusku se platí daň ve výši 13 procent, v Česku je to 40.

ČTĚTE TAKÉ

Lev neuspěl ani při lovení útočníka Tomáše Vincoura, kterému v NHL vypršela smlouva. Nabízel mu 700 tisíc dolarů (14 milionů korun).

Naopak nedávno získal útočníka Tomáše Kubalíka a výkonný ředitel holdingu Robert Speychal tak říká: "Ze třiceti hráčů je polovina českých. Lev je tak dál reprezentantem českého hokeje v Evropě."

Do holdingu patří rovněž hokejová Sparta, která v poslední době vedla jednaní s Tomášem Rolinkem, někdejším kapitánem reprezentace. Ani tenhle transfer však nevyjde. "Za Spartu hrát nebude, ta možnost přišla pozdě. Rozpočet na hráče byl uzavřen a my ho nechceme překračovat," řekl Nikodým.

Autor: