130 let

Lev Praha | foto: ČTK

Lev zakončí úvodní sérii domácích zápasů s Doněckem

Sport
  •   14:06
PRAHA - Hokejisté Lva Praha uzavřou v pondělí proti Donbassu Doněck sérii úvodních tří domácích zápasů v Kontinentální lize a budou se snažit vylepšit bilanci jedné výhry a jedné porážky. V dresu ukrajinského týmu se představí i trojice českých hokejistů - útočníci Lukáš Kašpar, Václav Nedorost a obránce Karel Pilař. Duel nováčků KHL začne v 19:00 a přímým přenosem jej vysílá kanál Sport1.

Lev po čtvrteční úvodní výhře nad Dinamem Riga v sobotu podlehl Spartaku Moskva 1:4. Pražané se pokusí před další sérií tří utkání venku na ledě Viťazu Čechov, Severstalu Čerepovec a Dinama Minsk rozšířit svou zatím tříbodovou sbírku. "V sobotu nám to bohužel nevyšlo, ale jdeme dál. V pondělí máme další zápas, musíme se na to soustředit a nějaké body získat," řekl obránce Lva Michal Sersen.

Donbass má po dvou zápasech stejnou bilanci jako Lev. Tým slovenského trenéra Júlia Šuplera vyhrál v Bratislavě se Slovanem 4:2 a podlehl v Moskvě CSKA 3:5. Ukrajinský klub v létě po zařazení do KHL sbíral posily jak z Česka, tak i ze Slovenska, Finska, Švédska i ze zámoří.

Nedorost s Pilařem přišli po konci Lva Poprad, přičemž Pilař ještě na konci minulé sezony působil ve švédském Växjö. Kašpar se s Donbassem dohodl na angažmá po předčasném konci v Barysu Astana, kde začali více sázet na kazašské reprezentanty. Z popradského Lva zamířil do Doněcku také slovenský gólman Ján Laco, který je momentálně zraněný, jeho krajané v defenzivě Jaroslav Obšut a Peter Podhradský přestoupili z Dinama Minsk.

Z Finska získal ukrajinský klub zadáka Pasiho Puistolu z Čerepovce a forvardy Janiho Tuppurainena z Jyväskylä, Tuomase Kiiskinena z KalPy Kuopio a Petteriho Wirtanena z IFK Helsinky. V klubu jsou i dva Švédové. Gólman Erik Ersberg posílil Donbass z Ufy a útočník Fredrik Pettersson z Frölundy. Posilou ze zámoří je americký obránce Clay Wilson z farmy Calgary.

Anketa

Je hokejový klub Lev Praha z KHL pro české fanoušky atraktivní?

Ano 987
Ne 1511
Autoři: ČTK, Lidovky.cz